28.2.2006

Vuoropistosaumasta

Olen pitemmän aikaa ihmetellyt, miksi vuoropistosauma neuvotaan tekemään hankalasti työn oikealta puolelta. Itse yhdistän neuleet vuoropistoin kerros kerrokselta aivan samalla tavalla kuin Käspaikan vuoropistosaumaohjeessa, mutta asetan kappaleet oikeat puolet vastakkain kuten jälkipistosaumaa tehdessä. Nopeampaa, parempi työasento ja jäljessä ei ole mielestäni eroa kuten ei pistoissakaan.


Eilen illalla tuli teritettyä yhdet miesten sukat paremman puutteessa. Lankana Suupohjan Kehruutehtaan Villa Harmon -lanka.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tietääkö kukaan miksi vuoropistosauma pitäisi tehdä oikealta puolelta kappaleita ?
On helpompi nurjalta puolelta!!
Meri

Lankakomero kirjoitti...

Tuolla Kästyöpaikankin ohjeessa oikein painotetaan sitä että pistot ommellaan työn OIKEALTA puolelta. Kiva olisi, jos joku osaisi perustella pätevän syyn.

Anonyymi kirjoitti...

Muuta en keksi selitykseksi kuin sen, että oikealta puolelta ommellessa näkee heti lopputuloksen sieltä mistä valmista työtä jatkossakin katsotaan. Siis ei tarvitse käännellä työtä nähdäkseen tuleeko saumasta siisti.
M

Lankakomero kirjoitti...

Ihan siistit on saumoista tullut katselematta ja kääntelemättä, ehkä aloittelijalla voi olla hakusessa kuinka tiukalle lanka vedetään.

Joana kirjoitti...

Hello friend!
Your blog is beautiful and wonderful socks, a source of inspiration. Kisses
Joana