31.5.2006

Pastellisävyjä tällä kertaa

Innostuin värjäilemään lisää. Tällä kertaa tulos oli huomattavasti haaleampi, ilmeisesti langasta johtuen. Yhtä tummia sävyjä kuin eilen en saanut millään aikaiseksi. Lanka oli vuosia sitten hankittua Novitan paksuhkoa luonnonvalkoista pussilankaa, jota arvelin 7 veljekseksi, mutta sitä se ilmeisesti ei ollut, vaan jotakin suuremman tekokuitupitoisuuden omaavaa villasekoitetta, koska värjäystulos jäi noin vaaleaksi. Ihan tyytyväinen kuitenkin olen tulokseen, kauniita sävyjä nämäkin. Lankaa on yhteensä 650 grammaa. Lisäksi värjäsin vielä jäljellä olleen 75 grammaa harmaata Brother-konelankaa, kuvassa ylimpänä. Täysvillaiseen väri tarttuu todella hyvin.


Värin pysyvyyttä en ole pesukoneessa testannut, langoista suurin osa kun on vielä käyttämättä. Yhdet värjätystä Nallesta tehdyt sukat olen varmuuden vuoksi pessyt käsin ja hieman veteen väriä liukeni, mutta sukat eivät sen kummemmin haalistuneet.

16 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Oi kuinka kauniin värisiä lankoja =)

Sia kirjoitti...

Kauniit sointuvat värit!

uhoava gnu kirjoitti...

Ihania lankoja nämäkin! Näistä varmasti saisi yhdisteltyä upeita raitajuttujakin, kun niin hyvin näyttävät sopivan yhteen. Tosi herkullinen kuva!

Marja kirjoitti...

Aivan upeita värisävyjä!

Lea kirjoitti...

Mikä kuva! Tämä innostaa kokeilemaan värjäystä.

k2o kirjoitti...

Heh, joku on selvästi innostunut ;) Hienoja värejä näissäkin.

meemu kirjoitti...

Ihania värejä:) Miten paljon laitat sitä jauhetta? Mulla oli varmaan taannoin liikaa väriä, koska sitä jäi ihan hirveästi veteen. Koneessa olen pessyt sukkani (40astetta), ja ekassa pesussa ehkä ihan hieman haalistui, mutta ei sen jälkeen.

Lankakomero kirjoitti...

Laitan jauhetta ensin tosi pienen ripauksen (kaadan hieman siihen purkin kannelle, josta ravistan jauheen veteen) ja lisään sitten tarpeen mukaan. Samoilla pikkupurkeilla olen värjännyt koko ajan ja aina vaan väriä riittää. Langat imevät kaiken värin itseensä eli vesi on kirkasta, kun otan langat pois.

AnneM kirjoitti...

mullekin heti tuli mieleen että noita voisi yhdistää ;) Kauniit sävyt!

Susanna L-A kirjoitti...

Huikeita värejä! Tosi upeita ovat langat.

evelin kirjoitti...

Todella ihanan värisiä lankoja, huomioni kiinnittyi heti tuohon violettiin tuossa etualalla. Millä sävyllä olet sen värjännyt?

Lankakomero kirjoitti...

Etummainen lanka on värjätty ensin punaisella ja sitten hieman sinistä joukkoon, seuraava on ensimmäisen punaisen jälkeen jääneeseen liemeen laitettu ja taas hieman sinistä sekaan. Siniset on ensin siniseen liemeen, johon sitten hieman ripautettu punaista.

Katiija kirjoitti...

NAM, syötävän kauniita lankoja ... saako maistaa ??

Helminalle kirjoitti...

Nämä ja edelliset ovat kyllä kauneimmat näkemäni värjäykset. (mitenkään vähättelemättä muiden värjäyksiä.)
Uskomattoman ihania - onneksi olkoon!!

Oon tähän asti pysynyt aika coolina itsevärjäilyjen suhteen, mutta oi-voi... paitsi, että ei mulla olis toivoakaan saada yhtä kaunista jälkeä.

Sitten kun sulla on liikaa noita lankoja ja alat myydä, ilmoitathan ( mulle) :)!!

Sanni kirjoitti...

Niin kauniita värejä , että kateeksi käy :)

Anna Amnell kirjoitti...

Viehättäviä värejä. Olen tallentanut värjäämisohjeesi. Olen myös lainannut sanojasi.

http://blogisisko2.blogspot.com/2006/06/tydellinen-tuote.html

Ehditkö jatkamaan leikkiä?