30.5.2006

Tääl yksinäni värjäilen...

Miehen lähdettyä eilen matkoille, olen yksin kotona kissojen ja muutaman kanan kanssa todennäköisesti ensi viikon tiistaihin asti. Äitikin lähti eilen kuoron kanssa Pärnuun laulamaan, muuten olisin pyytänyt hänet seurakseni. Saapas nähdä saanko mitään lankatuliaisia sieltä, kovin korkealla ei odotukseni niiden suhteen kyllä ole. Kovasti laitoin muistilappua mukaan.

Aikani kuluksi sitten värjäilin taas Robertsin elintarvikeväreillä ja tällä kertaa tuli tällaista lankaa:


Vasemmalla 135 grammaa alunperin keltaista nimetöntä villalankaa. Ensimmäisessä vyyhdissä käytetty vihreää ja punaista väria, toisessa vihreää ja kolmannessa hieman sinistä vihreän joukossa.

Sitten kaksi 100 gramman vyyhtiä alunperin valkoista Ilves konelankaa. Toinen värjätty sinisen ja punaisen sekoituksella ja toinen vihreällä, johon hieman ripoteltu sinistä joukkoon.

Loput ovatkin sitten harmaata villaista Brother-konelankaa, joista puolet eli noin 130 grammaa on värjätty vihreän ja sinisen sekoituksella ja laitimmaiset pelkällä vihreällä.

12 kommenttia:

uhoava gnu kirjoitti...

Onpa kauniin värisiä värjäyksiä!

Lankakomero kirjoitti...

Kiitos! Itsekin olen tosi tyytyväine noihin vihreisiin sävyihin.

Sia kirjoitti...

Tosi upeat värit!!

Annika kirjoitti...

Tosi kauniin värisiä! Itsekin olen värjäillyt Robertsin elintarvikeväreillä, mutta toistaiseksi on tullut aika kirkkaita värejä...
Miten olet värjännyt lankoja? Itse liotan vyyhtejä ensin pari tuntia vesi-etikkaseoksessa, jonka jälkeen muutaman tunnin värissä. (Ja aina käytän vettä, joka on kuuminta mitä raanasta tulee.)

Tarja kirjoitti...

Hienot kuvat! Voisin vaikka sukeltaa noitten vihreitten lankojen sekaan. ;)

Sinikka kirjoitti...

Ihanan värisiä lankoja.Vihreet on tosi ihania:)

Lellu kirjoitti...

Taas tumpelon kysymys;)) mitä ne sellaiset värit on, mistä niitä saa?? On jo pökerryksissä koolaidienkin kanssa, mutta haluuuutta ;)))

Lankakomero kirjoitti...

lellu: Apteekista saa, kysy Robertsin elintarvike- tai karamellivärejä. On jauhemaista pienessä putkilossa, kannattaa laittaa ensin todella vähän (ripaus) ja lisätä sitten jos tarvii. Todella riittoisaa.
annika: Liotin pari tuntia etikkavedessä (1/3 - 1/4 etikkaa) sitten otin langat pois ja kuumensin etikkaveden kattilassa kiehuvaksi, lämpö pois kattilan alta, lisäsin väriä ja lanka sekaan, tarpeen mukaan lisää väriä ja huljuttelin, kunnes lanka oli imenyt värin itseensä. En siis pitänyt lankaa kovinkaan kauaa liemessä. Minulla on ennemminkin ongelmana, että helposti tulee liian tummaa, mutta minun värini ovat peräisin 60-luvun lopulta, joten niissä saattaa olla enemmän pigmenttiä kuin nykyisin, en tiedä kun en ole noita nykyisiä Robertseja kokeillut.

päivi kirjoitti...

Ihania värejä!! Pitäis itsekin perehtyä murrettujen värien valmistamiseen. Harmaatakin olis toista kiloa eli ei värjättävä lanka tästä taloudesta kesken lopu.

uhoava gnu kirjoitti...

Kuinka hyvin nämä värit kestävät? Kestävätkö konepesun?
Kokeilin KoolAidatun "marjapiponi" pesukonepesua ja siinä väri kesti hyvin. Tosin, harvoinhan villavaatteita tosissaan tarvitsee pestä..

AnneM kirjoitti...

hienosti ovat onnistuneet sun värjäykset!!

Annika kirjoitti...

Kiitoksia työselostuksesta! Taidan seuraavalla kerralla kokeilla keittää veden, jossa langat värjään - (ainoaan :) kattilaani en viitsi lankoja laittaa...
Mulla on osa väreistä ihan uusia, mutta olen myös saanut pari purkkia äidiltäni, näiden arvelisin olevan ainakin 20 vuotta vanhoja. En tiedä väripigmentin määrästä purkeissa, mutta vanhoissa purkeissa on 5 g väriä, kun uudessa "vain" 3 g.