8.6.2006

Hihallinen huivi?

Sain idean, jonka varmaan joku on jo aiemminkin toteuttanut. Tein hihallisen huivin, joka ei taatusti putoa vai olisiko tämä huivinuttu, mikä lie nimeltään.


Päätin huivin keskeltä niskaosasta sopivan määrän silmukoita ja jatkoin molemmin puolin kaventaen kummassakin reunassa, kunnes oli jäljellä kolme silmukkaa, jotka päätin.


Taitoin yläosat kuvan mukaisesti ja neuloin sivusta jonkun matkaa yhteen alaosaan jättäen käsille aukon. Otan myöhemmin kuvan huivista päällä ja laitan tänne, kunhan saan sopivan uhrin (lue äitini) malliksi.

Tekeleen korkeus niskasta alaspäin on 78 cm (ei tietenkään 178 cm, kuten ensin valehtelin) ja leveys noin 160 cm. Lankana 180 grammaa Lidlin tekokuitu-Sportimoa, puikot 5,5 mm ja tiheytenä 14 s/10 cm. Langan vyötteessä on puikkosuositus 2,5 - 3,5 ja tiheytenä 29 s/10 cm! Varsinaista peltiä tulisi, jos tuon tiheyden yrittäisi langalla saada aikaiseksi! Mistähän ne nuo tiheydet noihin ulkomaisiin akryylilankoihin vetäisevät? Langan hinnaksi tuli 1,80 euroa. Tällä tosi edullisella langalla on hyvä kokeilla kaikenlaisia päähän pälkähtäviä ideoita. Ei tule kalliiksi, vaikka menisi mönkään.

Tänä iltana pyörähtää mittariin taas yksi vuosi lisää. Meitä kaksosten merkeissä syntyneitä tuntuu olevan aika paljon neulebloggaajien joukossa vai vaikuttaako se vain siltä? Ylittyisikö kahdestoista osa, jos oikein tutkimaan kävisi?

On koppakuoriaisen syytä, että olen horoskoopissa kaksonen enkä rapu. Minun piti syntyä vasta heinäkuun alkupäivinä, mutta äiti oli äitinsä luona käymässä ja söi mustikkasoppaa. Soppaan oli ruokakomerossa tipahtanut koppakuoriainen, jonka äitini sai soppaa syödessään suuhunsa. Järkyttyi siitä sitten niin paljon, että oli lähdettävä laitokselle. Ei olisi Pelkokertoimeen meidän mamista.

16 kommenttia:

Tikrun mami kirjoitti...

Onnea vuosien lisääntymisen johdosta!

Miekin olen kaksonen, härkäpäinen sellainen. Miusta piti tulla härkä, mutta minulla taasen ei ollut mitään kiirettä maailmaan, niinpä kalenteri ehti kääntyä jokusen päivän kaksosen puolelle ennenkuin päivänvalon näin.

muoriska kirjoitti...

Onnittelut.. täältäkin käsin..

tuossa tilastoinnissa voisi olla ihan oma mielenkiintonsa.. ovatko kaksoset luovempia??

Minäkin olen syntynyt ennen laskettua aikaa , ja nopeesti.. ja sellainen elohopea olen kuulemma vieläkin..

Tarja kirjoitti...

Onnea, onnea! Kaksonenhan minäkin, piti syntyä ihan keskellä ajanjaksoa, mutta olin vähän myöhässä. ;)
Hienon hihahuivin olet tehnyt!

Sia kirjoitti...

Onnittelut! Hieno huivi, varmasti kätevä käytössä kun ei tarvi jatkuvasti nostella valuvaa huivinreunaa!

Villasukka kirjoitti...

Onnea! Minäkin olen ollut hätäinen - piti tulla vesimies, onkin kauris. Ja yhä olen nopea liikkeissäni.

Villasatu kirjoitti...

Toi huivi-idea on kiva, se on vähän juhlavampi versio hihattimesta, eikös niin?

Mä olen vaaka horoskoopiltani. Vois tosiaan olla hauskaan nähdä joku tilasto...

Sahrami kirjoitti...

Eihän noita syntyneitä muutenkaan ole tasan joka kuulle. Yksi piikki on maaliskuu - juhannus se sellaista teettää. Ja isojen sähkökatkosten jälkeen on noin 9kk päästä nähtävissä syntyneiden määrässä piikki...

Helminalle kirjoitti...

Onneksi olkoon!
Hauska tarina tai tosiseikka tuo koppakuoriainen. kenties se onkin "onnenkuoriaisesi" ?

juuli kirjoitti...

Kiva keksintö tuo hihahuivi! Ja onnea synttäreiden johdosta - mun blogissa ois kermakakkua tarjolla jos tekee mieli, tervetuloa!

Lankakomero kirjoitti...

Kiitos onnitteluista!
juuli: Kävinkin jo eilen etukäteen blogisi kermakakkua maistelemassa!

Outi kirjoitti...

Iloista syntymäpäivää!

Annika kirjoitti...

Onnea synttäreiden johdosta! :)

Carita kirjoitti...

Onnea !
Minäkin olen kaksonen, juhlin syntymäpiviä toukokuun lopulla :)

Laritza kirjoitti...

I like the stitch pattern. But I don't see the purpose of the shawl. How on earth do you keep it on your shoulders?

Lankakomero kirjoitti...

Laritza: It's kind of a combination of a shawl and a shrug. There are seams and armholes. The second picture shows how it is folded and seamed. Next week I'm going to visit my mother and she will model for me, so I'll take a better picture of the shawl showing how you can wear it.

TiinaV kirjoitti...

Onnea onnea1