3.6.2006

Pitsiliinan pelastusoperaatio

Sain pelastettua vihreän pitsiliinan jatkamalla sitä toisella ohjeella. Halkaisija on noin 70 cm eli ihan sopiva pöydälle, vaikka ensin tarkoituksena olikin tehdä pöydän reunojen yli roikkuva liina. Kuva vääristää liinan keskiosan kukkakuvion omituisen kolmiulotteiseksi. Luonnossa liina on tasainen. Lankana on Novitan virkkauslanka.


I managed to rescue the green doily, which looked like a lamp shade. After unraveling I continued knitting after 75th row with another doily pattern.

9 kommenttia:

sikuri kirjoitti...

Ihana! En ole aikaisemmin uskaltanut tulla Lankakomeroon, kun tiedän, että omani on yhtä piukassa kuin tilkkukomerokin, ja huonosti tässä taas käy. Joku sanoi, että jos näette minut vielä lankoja ostamassa, viekää minut vuorille koreja punomaan (hulluinhuone)
Ei muuten hassumpi idea lampunvarjostimeksikaan!

Marja kirjoitti...

Kaunis liina siitä tulikin!

sirpale kirjoitti...

Kaunis kuin mikä, pikku hiljaa taidat tartuttaa tännekin pitsiliinan teon :-)

Mermaid kirjoitti...

Todella kaunis liina, ja ihanan värinen. Olen itsekkin yrittänyt joskus neuloa pitsiliinoja, mutta huonolla menestyksellä... Se todella on taitoa vaativaa puuhaa :-)

villasukka kirjoitti...

Kaunis ja vielä vihreä jota rakastan! Milloinkahan kerkeisin liinailemaan?

KirsiJ kirjoitti...

Kaunis liina! Minkälaisilla puikoilla teet aloituksen? Olen tuskastellut sukkapuikkojen kanssa monet kerrat. Ne kun putoilevat ja menevät ihan väärinpäinkin. Siihen usein lopahtaa innostukseni tehdä jokin neuleliina. Puikot ovat 3mm:n sukkapuikot. Vaikka olen yrittänyt kolmella puikolla, tulos on sama. Anteeksi, jos olen vaivaksi.

Lankakomero kirjoitti...

Kirsij: Useimmiten teen 2 mm:n puikoilla noita pitsiliinoja. Teen ensin aloitussilmukat virkkuukoukulla (ohje kuvineen http://www.spellingtuesday.com/circular_co.html) ja sitten jaan ne 4 sukkapuikolle. Vähän hankalaa tuo alku on, mutta pari kerrosta kun saa neulottua, niin helpottaa. Siinä vaiheessa kun silmukoita on kullakin sukkapuikolla noin 50 eli yhteensä noin 200 vaihdan 60 cm:n pyöröpuikkoon.

Sia kirjoitti...

Siitä tuli hieno!! Vieläkin kyllä riipaisee syvältä kun jouduit purkamaan *pahamaineisia katseita epäonnista ohjetta kohtaan*! Kolmiulotteisuuskaan tuossa keskuslehdykässä ei ole laisinkaan huono juttu ;-) (vaikkei sitä oikeasti tainnut ollakaan)

KirsiJ kirjoitti...

Paljon kiitos vinkeistä! Toivottavasti vielä innostun tekemään pitsiliinan (ainaki yhden ees aluksi). Tarttee vaan vissiin hankkia 2 mm:n sukkapuikot.