28.7.2006

Hyvä lankapäivä


Kiitos Tiitsan alkuviikon lanka-alevinkin karttuivat lankavarastoni tänään reilulla kolmella kilolla. Kirkkaanpunainen Tennessee ja lila Brilla maksoivat euron 50 gramman kerä. Butterflyt olivat 2,25 euroa 100 grammaa. Brillaa sain vain 400 grammaa kuten lilaa Butterflytakin. Muutaman kerän enemmänkin olisin noita molempia huolinut, jos olisi ollut. Tummansinistä ja valkoista Butterflyta otin kumpaakin neuletakkia tai -puseroa varten ja punaista Tennesseetä hamstrasin kaikki mitä kaupasta löytyi eli parin puserollisen verran. Kaupan päälle sain pari vanhaa Novita-lehteä, joita kaupassa oli korillinen. Lehdet olivat vuonna 2000 tai aiemmin ilmestyneitä numeroita ja liike myy niitä eurolla kappale.

Olisin aiemmin tässä kuussa ostanut Butterflyta käydessäni Novitan Korian myymälässä, jossa sitä vielä keväällä oli 1,90 eurolla kerä, mutta kaikki oli jo loppuunmyyty. Nyt olenkin sitten tyytyväinen, kun vielä onnistuin sitä saamaan suht edullisesti. Lanka sopii erinomaisesti kesäneuleisiin. Sopivan ohutta ja ei hiosta.

Tuon edellisen postauksen pitsiliinan (Lämpimät kiitokset kommentoijille!) jälkeen tein vielä toisen punamustasävyisen kolmiohuivin virolaisesta villasta. Yhdestä 265 grammaa painavasta 63,60 Eestin kruunua maksaneesta vyyhdistä tuli siis kaksi isohkoa huivia! Nyt olen neulomassa Aalto-neuletta kolmivärisenä puuvillaisista jämälangoista.

Kunnon vesisateita tässä odotellaan. Kaivot alkavat olla jo tyhjinä ja kohta saadaan pestä itsemme patalapulla ja lasillisella vettä, kuten mies asian ilmaisi. Kanttarellit sun muut sienet taitavat jäädä tänä vuonna vain haaveeksi, jollei ihmeitä tapahdu. Onneksi kaapin periltä löytyy vielä useita purkillisia viime vuosien kuivattua sienisatoa, lähinnä mustatorvisieniä ja suppilovahveroita.

3 kommenttia:

Tiitsa kirjoitti...

Missä siellä punastakin Tenneseetä oli, minä hypistelin sitä vaaleanpunaista mutta jätin kuitenkin ottamatta. Toi lehti juttu oli ihan uutta, ei mulle moista vaan kerrottu ;)

Lankakomero kirjoitti...

Punaista vyötteetöntä Tennesseetä oli pari kerää niiden muiden kerien seassa ja kysyin onko kaikki siinä ja varastosta löytyi vielä lisää. Tapanani on aina vähänkin enemmän lankaa ostaessani kysyä, onko mitään ilmaisia lankaohjeita kaupan päälle ja usein jotain vanhempia lehtiä olen saanut. Niitä lehtiä oli siinä lattialla alelankojen alla olevassa korissa ja myyjä sanoi, että eurolla niitä myydään lankojen ostajalle.

Tiitsa taas kirjoitti...

No näinhän minäkin ne siinä, mutta en vaan tullut asiaa edes ajatelleeksi. Hieno juttu muuten, että sait sieltä lankaa. Tiesitkö muuten, että Savontiellä on uusi myymälä jossa on tekstiiliteollisuuden lankoja jonkin verran ja lisää saa tilaamalla. Entinen Eevan kammari, samalla nimellä uudella omistajalla.