29.7.2006

Jämäneule

Jämälangoista neulomani Aalto-neule ei ole niitä kuvauksellisimpia. Otin varmaan lähemmäs 50 kuvaa asetellen neuletta sinne sun tänne, pystysuoraan ja vaakaan, aamu- ja iltapäivällä ja mieleistäni en saanut sittenkään. Langan boucleemainen röpelöinen pinta erivärisine möykkyineen ei todellakaan pitänyt kamerasta. Muuten tuo italialainen Fildea no. 87 -lanka on aivan ihanaa puuvillalankaa. Olen sitä joskus vuosia sitten Korian tehtaanmyymälästä ostanut ja tehnyt tummansinisestä itselleni ja turkoosista äidilleni jakun. Kanervanvärisestä tein puseron, jonka olen antanut pois, koska sävy, niin ihana kuin se muuten onkin, ei sopinutkaan ihonsävyyni.

Tein neuleen nelosen puikoilla käyttäen pienemmän koon 121 silmukkaa, mutta koska lanka on jonkin verran Butterflyta paksumpaa on lopputulos ympärysmitaltaan suuremman koon mittojen mukainen, niin kuin tarkoitukseni olikin. Pituudeksi tuli noin 63 cm. Lankaa meni 300 grammaa. Hieman pidemmän olisin mielelläni tuosta tehnyt eli toinen kanervanvärinen mallikerta helmaan, mutta kun ei lanka siihen olisi riittänyt.


I had some lovely leftover yarn, so I used it and knit a top. The yarn is Italian Fildea no. 87 and 93 % cotton, 4 % acrylic and 3 % viscose. I have bought it several years maybe even decade ago.

Ja taas on mietittävä mitä seuraavaksi tekisi...

7 kommenttia:

maijamuru kirjoitti...

Onpa kaunis neule, omaperäinen.

Henna kirjoitti...

Upea! Ihanat värit, sointuvat hyvin toisiinsa. Ottaisin heti käyttöön jos omistaisin.. Onko tuo neulemalli sinun oma, vai löytyykö ohjetta jostain?

juuli kirjoitti...

Värit on ihania, tulee mieleen kesäkukat, lemmikki ja kissankello tai vaikka ritarinkannus. Jännä malli muuten!

Lankakomero kirjoitti...

Kiitos, kiitos!
henna: Ohje löytyy tuosta sivupalkista Lankakomeron ohjeet -kohdasta eli
Aalto-neule.

KirsiJ kirjoitti...

Todella hyvät väriyhdistelmät! Ja sopivat juuri tuiohon neuleeseen. Näyttää kuin mallineule muuttuisi aina uuden värin kohdalla.

Anonyymi kirjoitti...

osaatko kertoa jonkun pitsiliinakirjan, missä ohjeissa olisi myös ruutukuvio, eikä pelkkää sanallista? mistä itse löydät ohjeet? ovat kauniita...

Lankakomero kirjoitti...

Kaikissa saksalaisten lehtien ohjeissa on yleensä ruutupiirros. Jos sana strickdeckchen lehden kannessa, niin neulottujen liinojen ohjeita löytyy kansien välistä. Ohjeita on aina silloin tällöin ainakin Burda-, Burda Anna-, Lea-, Lena-nimisissä lehdissä. Tallinnasta olen joitakin Diana kreativ pitsiliinakokoelmalehtiä löytänyt, tosin puolaksi ja venäjäksi, mutta se ei haittaa, kun ruutupiirroksen mukaan voi neuloa on lehti minkä kielinen hyvänsä. Matkoilla kannattaa siis pitää silmät auki. Kauneimmat käsityöt -lehdessä on aina silloin tällöin neulottujen liinojen ohjeita. Monista kirjastoista löytyy noita vanhempia numeroita, kuten Burdaakin.