2.8.2006

Keskeneräisiä

Uutena välineuleena aloin vihdoinkin neuloa EZasPi-ryhmän Mystery Pi -shaalia karamellivärillä alkukesästä vihreäksi värjäämälläni Brother-konelangalla. Kolmas vihje on kymmentä kerrosta vaille valmis. Silmukoita on tässä vaiheessa kerroksella vielä vain 288, mutta neljännen vihjeen alussa ne tuplaantuvat 576:ksi. Olen käyttänyt tähän mennessä vihjeitä 1C, 2A ja 3D. Huomasin muuten äsken, että tuolla ryhmän Files-kansiossa ei enää ollut noita Mystery Pi -shaalin ohjeita! Onneksi otin ne aikanaan kaikki talteen omalle koneelleni.


Toissa iltana eksyin lueskelemaan Crafster.orgin Fake-a-gamo-KAL-ketjua ja sieltä otin mallineuleen talteen ja eilen aloitin neulomaan omaa versiotani kassista Tampellan muinaisesta Huuhkaja-langasta ja rohdinpellavasta 7 mm:n puikoilla. Ohjeen saisi ilmaiseksi pyytämällä sitä sähköpostitse Knit lit -blogin Katelta, mutta minä käytin keskusteluketjusta löytämääni mallineuleversiota, jossa tosin oli muutamia virheitä, koska en kuitenkaan halua tehdä samanlaista kädensijasysteemiä kuin ohjeen laukussa on. Kassistani tulee myös saumaton.

Aloitin kassin luomalla silmukat turkkilaiseen tyyliin, mikä oli minulle aiemmin kokeilematon tapa. Sitten neuloin ensin jonkun matkaa kahdella pyöröpuikolla, kunnes neule oli sen verran pitkällä, että yhdellä pyöröpuikolla neulominen onnistui. Laukusta tulee melko kookas, leveys on noin 54 senttiä.

Aion jatkaa kuvassa olevasta tilanteesta virkaamalla viitisen senttiä reunusta laukkuun. Sitä, millaiset kädensijat tai hihnat teen, en ole vielä päättänyt. Ostamaan en kuitenkaan tuohon kädensijoja käy, vaikka rottinkiset mainiosti tyyliin kävisivätkin, vaan keksin jotain muuta. Vuorin kassiin voisi ommella. Mallineule sopii erinomaisesti kassiin, sillä se tekee kassin tilavammaksi kuin silmukkaluku antaisi odottaa.

Tämä on muistaakseni ensimmäinen ikinä neulomani kassi, sillä en todellakaan ole neulottujen tai virkattujen kassien ystävä ja tätäkään en aio itse käyttää vaan todennäköisesti myyn/lahjoitan jollekin. Värikään ei sovi tyyliini lainkaan. Minusta ostos- ym. käyttökassin on oltava kevyt, helposti pestävä ja pieneen tilaan menevä eli siis kankainen ja käsilaukun on taas oltava tilava, mahdollisimman monitaskuinen/-lokeroinen ja nahkaa.

Ihan mukavaa tuota mallineuletta on kuitenkin neuloa ja saatan tehdä toisen kassin kerran neulotusta kalastajalangasta, josta tein joskus vuosia (oikeastaan neljännesvuosisata) sitten neulotut verhot, joita ei koskaan tullut käytettyä ja jotka tänä vuonna sitten löytyessään kaapin periltä saivat purkutuomion.

2 kommenttia:

Tuazophia kirjoitti...

Hassua; mä juuri tein sukan kärjen aloituksen hieman turkkilaiseen tapaan - tosin ihan itse keksien tuollaisen aloituksen. :D Ajattelinkin, että ehkä tällainen tapa jo on, mutta en tiennyt sen nimeä. Tuo on kyllä vielä yksinkertaisempi kuin oma viritykseni, mutta kuitenkin. :)

Sahrami kirjoitti...

Mitäs jos laittaisit suorat kädensijat (en hätäpäissäni klikannut linkkejäsi...), silloin väreihin sopivat kädensijat löytyisivät lähimmistä pajupuskista...?