7.7.2006

Ihanaa lämpöä!

Minä nautin näistä lämpimistä ilmoista! Ymmärrän kyllä, että ilmastoimattomassa autossa ja kaupungissa asfaltin keskellä kerrostalossa voi olla tukalaa helteillä, mutta täällä maalla ei lämpö vaivaa. Auringonotosta en ole koskaan välittänyt ja nykyisin saan kutiavaa aurinkoihottumaa käsivarsiin, mutta lämpimistä kesäilmoista pidän. Minulle helle alkaa vasta 35 asteesta. Olen syntynyt aivan väärään ilmastoon.

Kesällä saa myös itsekasvatettuja yrttejä ja kasviksia. Voi miksi
kasvukausi on niin lyhyt! Meillä on vanhoista ikkunoista tehdyssä noin 10 neliön kasvihuoneessa mm. basilikaa, kynteliä, timjamia, salaattia ja tomaatteja. Pihalta löytyy piparminttua, mäkimeiramia, liperiä, sitruunamelissaa, salviaa, kesäkurpitsaa ja erilaisia papuja. Muilla on kukkia, meillä kukkii kokonainen penkillinen ruohosipulia. Yrttejä kasvatan niin paljon, että saan kuivattua niitä talven varalle. Itsekasvatetut ja kuivatut yrtit, varsinkin basilika ja timjami maistuvat aivan erilaiselle (lue paljon paremmalle) kuin kaupasta ostetut.

Tänään olimme mattopyykillä rannassa. Meillä ei ole omaa rantaa, mikä suuresti harmittaa, varsinkin kun kaikki lähirannat ovat täpötäynnä mökkejä ja kyläläisille ei ole minkäänlaista yleistä uima- ja matonpesupaikkaa. Onneksi meiltä vajaan kilometrin päästä (linnuntietä viitisensataa metriä) menee rannassa suuri sähkölinja järven poikki ja linjan kohdalta pääsee uimaan, siinä voi myös pitää venettä. Mattojen pesemiseen paikka ei sovellu, koska siinä ei ole minkäänlaista laituria. Onneksi saimme tänään käydä tuon sähkölinjan vieressä yhden mökkitutun laiturilla mattopyykillä. Nolotti vähän pyytää, että saisimmeko mattoja hänen laiturillaan käydä pesemässä. Täytyy korvata laiturin lainaus vaikkapa pitsiliinalla. 8 mattoa tuli tänään kuurattua, ensi viikolla olisi tarkoitus vielä kerran pari käydä, kun noita likaisia mattoja riittää, kaikki vuosien varrella itseleikatuista kuteista kudottuja.

Neulottuakin on tullut. Toistan taas itseäni eli tein pyynnöstä tuttavan tutulle vielä toisen muuten samanlaisen, mutta valkoisen topin kuin juhannuksen tienoilla neuloin.


Nyt on puikoilla puuvilla-viskoosilangasta aprikoosi hihallinen huivi äidille. Liinun keksimä uusiosana huihatin sopisi kyllä hyvin tuota kuvaamaan.

5 kommenttia:

golden kirjoitti...

On kyllä todella kaunis pitsimalli. Onko omasi? Olet mahdottoman tuottelias, minun mittakaavassani isoja töitä valmistuu sinulta viikottain! :)

Lankakomero kirjoitti...

Ruutumalli pitsiin löytyy mm. osoitteesta http://www.ls-liane-stitch.de/Strickmuster4.html, sivun alimmainen pitsi. Itse olen saman pitsimallin ottanut yhdestä Sabrinasta, jossa tuolla mallilla oli tehty pitkähihainen pusero.

tinna kirjoitti...

Toi on tosi nätti toi pitsimalli! Ja valkonen on kiva väri. Saa kaveri olla onnellinen :)

Anna Amnell kirjoitti...

Olet mahdottoman energinen.

Sari kirjoitti...

Tuo on kyllä niin kaunis pusero. Taisin sitä kyllä jo aikaisemminkin ihastella :) Mutta ei voi kuin toistaa.