29.9.2006

Löytöjä

Tänään löysin kirpputorilta kaksi kerää luonnonvalkoista Tampellan Pääsky-lankaa. Voi, kun sitä olisi ollut enemmän! Siitä tulisi kaunis pusero, nyt on tyydyttävä huiviin. Muinainen Pääsky on puoliksi pellavaa, puoliksi akryylia ja 50 gramman kerässä on lankaa 210 metriä eli lanka on melko ohutta.


Kerien alla kuvassa on äidin luota löytämäni Virkkaa 14 -lehti. Muistan ostaneeni lehden joskus 70-80-lukujen vaihteessa siinä olevan pitsineuleisen verho-ohjeen takia.


Neuloin verhon turkoosinsinisestä kalastajalangasta ja siitä tuli tosi kaunis. On varmaan tallella vieläkin jossain vintin uumenissa.

Edellisen postauksen jälkeen jatkoin mustaa linjaa ja yksi musta huivi 7 Veljeksestä on valmistunut, toinen samanlainen hieman kesken, koska lanka loppui alkuviikosta ja vasta tänään sain lisää. Langan loppumisen jälkeen aloitin pari viikkoa sitten neulomastani huivista jäljelle jääneellä mustalla Merinosilkillä huivia. 7 Veljestä -langasta olevat huivit tulevat tutulleni, joka halusi pari vähän paksumpaa huivia. Huivit ovat malliltaan samanlaisia kuin tuo aiempi Merinosilkkihuivi.

10 kommenttia:

rebekka kirjoitti...

Vautsi vau, tosi kaunis verho sinulla!!!

Taija kirjoitti...

Hei, joku myy juuri huuto.netissä pääskyä. En nyt muista väriä, kun vain vilkaisin, että mitäs se pääsky oikein on. Laita huuto.netin hakuun pääsky, ja katso löydätkö sitä lisää sieltä :)

Laritza kirjoitti...

Is that a Burda pattern? Seems to me I have seen it some where.

Tiitsa kirjoitti...

Kyllä tosiaan on kaunis verho, aivan uskomaton.

Lankakomero kirjoitti...

laritza: The pattern is from at least 25 years old Finnish needlework magazine and it is designed by Siri Nilsson.

tiitsa: Verhon mallissa on myös se etu, että siitä voi tehdä haluamansa levyisen ja korkuisen.

taija: huomasin aiemmin tällä viikolla tuon vihreän Pääsky-langan huuto-netissä, mutta kun nuo postikulut on aina suhteessa lankojen määrään niin suuret, niin monet muuten edullisetkin langat jäävät minunlaiseltani penninvenyttäjältä ostamatta.

Vanilla kirjoitti...

Meinasin samoista huutonetin pääskylangoista tulla kertomaan, mutta näköjään asia on jo huomioitu:)

KirsiJ kirjoitti...

Minkälaista lankaa tuo merinosilkki on? Onko siinä villaa ja silkkiä?

Lankakomero kirjoitti...

Merinosilk-langassa on 75% merinovillaa ja 25% silkkiä, 100 gramman vyyhdissä on 1400 metriä lankaa eli on todella ohutta kuin ompelulankaa. Yksi vyyhti riitti kahteen huiviin, toisen neuloin kaksinkertaisesta langasta ja toisen yksinkertaisesta.

Soile kirjoitti...

Tutkailin tuossa aiempien postausten huivejasi, aivan mahtavia. Olen itsessäni huomannut jotain pientä herävää addiktiota pitsineuleiden suuntaan Pow:ia tehdessäni. Sehän vaiva tästä enää puuttuikin :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan uskomattoman kaunis malli,vaikken muuten pitsiverhoista niin tykkääkään.