2.10.2006

Mustat huivit

Tein huivin mustasta Merinosilk-langasta nelosen puikoilla. Pitsimallin otin Mystery Pi -shaalin vihjeestä 5A. Lankaa meni 60 cm korkeaan ja 165 cm leveään verkkomaisen ohueen huiviin 29 grammaa eli kaikki mitä minulla oli vyyhdistä jäljellä edellisen tästä langasta neulomani huivin jäljiltä. Todella riittoisaa lankaa, sadasta grammasta riittää kahteen huiviin eli langan riittoisuus tasoittaa sen kallista hintaa, mutta niitä mukavimpia neulottavia lanka ei mielestäni ole.

Huivin keskiosaan en ole täysin tyytyväinen, mutta saa kelvata. Tein lisäykset keskisilmukan molemmin puolin neulomalla uuden silmukan silmukoiden välistä kiertäen. Kokeilin ensin "reikärivilisäystä" eli langankierrot keskisilmukan molemmin puolin, mutta se näytti vielä pahemmalta tämän pitsimallin kanssa. Suurempi kuva klikkaamalla.


The black, gauzy shawl weighs only 29 grams and is about 60 cm high and 165 cm wide. I used 4 mm needles and the lace pattern is Mystery Pi Shawl's clue 5A. Yarn is Grignasco Merinosilk. I'm not fully satisfied with the center part of the shawl.


Sitten huivi 7 Veljestä -langasta. Korkeutta tällä 5,5 millin puikoilla tehdyllä huivilla on 85 cm ja leveyttä 190 cm. Lankaa meni 275 grammaa. Tein näitä toisenkin samanlaisen, mutta sen neuloin 5 millin puikoilla, joten sen mitat jäivät hieman pienemmiksi, vaikka siinä on ensimmäistä mallineuletta yksi mallikerta eli 8 kerrosta enemmän. Lankaa kuitenkin meni saman verran kuin toiseenkin huiviin. Ja mallihan on taas se sama tuttu oma malli.


This black shawl above is made of Novita's 7 Veljestä yarn using 5,5 mm needles. It weighs 275 grams and its height is 85 cm and width 190 cm.

Nyt on puikoilla Stor Rund Dug Novitan vihreästä virkkauslangasta.

6 kommenttia:

särmä kirjoitti...

Aivan upea tuo ensimmänen huivi ( ei toisessakaan mitään vika ole;)).

rebekka kirjoitti...

Hienoja kumpikin huivisi!!

Sia kirjoitti...

Upeita!

piua kirjoitti...

Todella hienoja huiveja! Et sattumalta olisi jakanut ohjetta jossain? Jos et, niin lähetä se Ullaan, jotta me kaikki voidaan se tehdä tai ainakin ihalla. Ja jos olet, niin mun moka, mokoma puusilmä... ;)

Tinutski kirjoitti...

Minäkin tahtoisin tuon ekan huivin ohjeen :)

Kat kirjoitti...

Oh my goodness, that is one of the most amazing shawls I've seen!! I'm on the EZasPi list but I don't remember seeing that clue. It's just stunning!