6.10.2006

Stor Rund Dugista tulikin Medium Rund Dug

Sain eilen Stor Rund Dugin valmiiksi ja se olikin ihan liian suuri pöydälle, jolle sen olin tarkoittanut. Huomasin liinan koon tietysti jo tehdessäni, mutta ajattelin, että ei haittaa, jos menee yli pöydän reunan. Liina meni kuitenkin vain muutaman sentin reunan yli, joten näyttääkseen hyvältä olisi pitänyt tehdä liinasta vielä suurempi, nyt halkaisija oli noin 90 senttiä. Kyseisen pöydän tyyliin sopii kuitenkin paremmin pienempi liina, joten otin ja purin 28 kerroksen verran ja neuloin 101. kerroksen jälkeen 128. kerroksen mukaan, jonka jälkeen tein yhden kerroksen oikein ja sitten päättelin virkkaamalla, tosin ohjeen 8 ketjusilmukan tilalle tein 11 silmukkaa.

Nyt on Novitan virkkauslangasta tehdyn 62 gramman painoisen liinan halkaisija noin 64 cm. Tämä pienempi liina käy hyvin myös eräälle toiselle neliönmuotoiselle pöydälle.

Suoraan ohjeen mukaan tehdessä hävisi silmukoita 78. ja 83. kerroksella. Sen estääkseni muutin kerrokset seuraavanlaisiksi:

Row 78: Move marker to show start of new round: [YO,SK2P,(YO, K1)x11)]x24
Row 83: Move marker to show start of new round: [YO,SK2P,(YO, K1)x13)]x24


I knit Stor Rund Dug with 2 mm needles. First it became too big for my coffee table, so I unravel 28 rows and knit the row 128 after the row 101 and finished the doily after the row 103. The diameter of the finished doily is about 64 cm.

I made the following corrections to the pattern, because otherwise there is a possibility to lose some stitches:
Row 78: Move marker to show start of new round:[YO,SK2P,(YO,K1)x11)]x24
Row 83: Move marker to show start of new round:[YO,SK2P,(YO,K1)x13)]x24


Kamerasta kadonneiden kuvien pelastaminen

Sitten vielä hieman hyödyllistä digikuva-asiaa. Zero Assumption Recovery -ohjelmaan sisältyvällä Zero Assumption Digital Image Recovery -työkalulla pystyy pelastamaan kameran muistikortilta vahingossa poistetut kuvat. Kuvien palauttaminen edellyttää tietenkin ettei kortille ole otettu uusia kuvia poistettujen päälle.

Itse Zero Assumption Recovery -ohjelma ei ole ilmainen, mutta ohjelman kokeiluversioon sisältyvä Digital Image Recovery on eli toimii ilman mitään rajoituksia. Aiemmin Zero Assumption Digital Image Recovery oli oma ilmainen ohjelmansa, jonka voi vieläkin imuttaa itselleen esim. Snapfiles.comista. Tällä vanhemmalla versiolla voi kuitenkin palauttaa vain TIFF-, Exif-, JPEG- ja GIF-tiedostoja kamerasta, kun taas Zero Assumption Recovery -ohjelmaan sisältyvällä uudemmalla versiolla onnistuu myös Canon RAW data, QuickTime movie, Waveform audio ja Canon CR2 RAW format -tiedostojen palautus. Asensin Zero Assumption Digital Image Recovery 1.2:n koneelleni ja testailin sitä Sony DSC-S75 -digilläni ja erinomaisesti onnistui poistettujen kuvien palautus.

If you accidentally delete pictures from your digital camera, don't panic, there is an excellent tool called Zero Assumption Digital Image Recovery, which helps and recovers your pictures easily. I tested it with my Sony DSC-S75 and it worked fine.

4 kommenttia:

Sia kirjoitti...

ompas nätti liina! Itse en varmaan olisi raskinut purkaa, mutta sitten liina olisi ehkä jäänyt vaille käyttötarkoitusta. Minun pitäisi hiukan omaksua sinun rohkeuttasi!!

Altocumulus kirjoitti...

Upea liina! Munkin tekisi mieli aloitella joku neulottu liina, mutta aina se vaan jää.

rebekka kirjoitti...

Onpahan taas nätti liina!!

vattumato kirjoitti...

Hurjan kaunis liina!!!