22.10.2006

Käsityökirjojani, joista muutama myytävänä

Käsityöaiheinen kirjastoni on todella vain muutaman kirjan kokoinen, mutta neulelehtiä, lähinnä saksalaisia Sabrinoita, Sandroja ja Dianoita sitten löytyykin vino pino, esim. Sabrinoita kaikki numerot alkaen heinäkuusta 1991 heinäkuuhun 1998. Minulle tuli Sabrina myös vuosina 2001-2004, mutta ne olen myynyt pois. Muutamana viime vuotena en ole neulelehtiä oikeastaan ostanut lainkaan, koska pintaa pitkin menevän muodin mukaiset niukat, paksuista langoista tehdyt luomukset eivät ole kiinnostaneet.

Kirjaston poistomyynnistä hankittuja käsityöaiheisia kirjoja löytyy seitsemän kappaletta:

Maija Suppala: Kotikutojan opasvihko, Otava 1970
Kierrekantisessa 32-sivuisessa vihkossa esitellään selkein piirroksin kangaspuiden rakenne, kudontavälineet sekä kankaankudonnan työviheet loimen luomisesta kankaan viimeistelyyn. Tästä en luovu, mainio kirjanen.

Arja Hauhia, Maija-Liisa Paavola: Kankaita kutomaan, Weilin+Göös 1977. Kankaankudonnan oppikirja harrastajille. Tämän avulla opettelin aikoinaan kokoamaan kangaspuut, laittamaan loimen ja niisimään. Tästäkään en suostu luopumaan.

Leila Pölkky-Pieskä: Kaunista kotiin, WSOY 1992
Kudontamalleja ohjeineen.

Jill Blake & Joan Fisher, The Complete Book of Handicrafts, 1973
Tämä 304-sivuinen kirja sisältää vähän kaikkea käsitöihin liittyvää: erilaisia kirjontatapoja, ompelua, aplikointia, neulomista, tilkkutöitä, paperikukkia ym. paperista ja pahvista,koripunontaa, lampunvarjostimien, lelujen ja korujen teko-ohjeita, virkkausta, ristipistoja, makrame-solmeilua, kudontaa, ryijymattoja, kehystystä, nahkatöitä. Aitoa 70-luvun kamaa.

Leena Lampinen, Terttu Mäkelä: Vaatteita ompelemaan, Weilin+Göös 1977
Pukuompelun oppikirja harrastajille

Viivi Merisalo: Nauhoja, WSOY 1966
Mm. pirta- ja lautanauhoja, kuteettomia nauhoja, viitelöiminen, ristikkonauha, palmikoituja nauhoja ja nyörejä

Sari Varilo: Kehrääjän kirja, 1984

Kirpputorilöytö on Lahja Turusen Ompeluoppi 2, Otava 1975.

Perittyjä:
Mary Olki: Kirjokintaita ja muita kansanomaisia neuletöitä, WSOY 1942. Kovassa käytössä mummolla ollut irtolehtipainos, kannetkin ovat kadonneet.
Mary Olki: Värikästä puikoilla kutoen, WSOY 1956

Uutena ostettuja käsityökirjoja minulla on ainoastaan viisi kappaletta:

Elsie Svennås: Tehdään tilkuista, WSOY 1977

Aho-Hellevuo-Niemi: Lankatöitä omin käsin, WSOY 1979

Jerry Rogers: The art of knitting, 1991
Tauluihin pohjautuvia neuleita 19 neulesuunnittelijalta, 240 sivua

Joy Gammon: Knitted dogs, 1987
Joy Gammon: Knitted cats, 1987

Myytävänä

Edellä mainituista kirjoista olen itselleni tarpeettomina valmis myymään viisi seuraavaa:

1. Viivi Merisalo: Nauhoja, WSOY 1966
Ohjeita, mm. pirta- ja lautanauhoja, kuteettomia nauhoja, viitelöiminen, ristikkonauha, palmikoituja nauhoja ja nyörejä. Kirjaston poistomyynnistä ostettu (sisältää siis kirjaston poistoleimoja), pehmeäkantinen, ikäänsä nähden todella hyväkuntoinen, 112 sivua, A 5-kokoa. Tätä saa ilmeisesti vain kirjastoista lainaksi, ainakaan netistä ei yhtään kappaletta löytynyt. Jos haluat kirjan, tarjoa jotain, koska en osaa tälle tarkkaa hintaa määritellä, mutta vaihtaisin tämän mielelläni Leili Reimannin Pitsilised koekirjad -kirjaan. Vaihto mahdollinen myös johonkin muuhun pitsineulekirjaan.
MYYTY


2. Elsie Svennås: Tehdään tilkuista, WSOY 1977
Pehmeäkantinen nidottu kirja on käyttämätön, muutaman kerran läpi selattu, kunnoltaan melkein kuin uusi, 95 sivua, A 5-kokoa. Tästä pyytäisin 6 euroa + postikulut 1,40 euroa, mutta myös tämän voisin vaihtaa Leili Reimannin Pitsilised koekirjad -kirjaan, edellyttäen ettei kukaan sitä ole minulle jo vaihtanut.
MYYTY

3. Jerry Rogers: The art of knitting, 1991
Tauluihin pohjautuvia värikkäitä neuleita 19 neulesuunnittelijalta, 240 sivua, kovakantinen, kuin uusi, hieman A 4 suurempi, 240 sivua. Kirjan kuvat kauniita. Painos ilmeisesti loppuunmyyty, saa vain käytettynä. Kirja painaa puolisentoista kiloa, postikulut 6,50 euroa. Tällekään en osaa hintaa määritellä, tarjoa siis jotain, hyväksyn tai hylkään. Myös vaihto mahdollinen johonkin sopivaan pitsineulekirjaan.
MYYTY


4. Joy Gammon: Knitted dogs, 1987
5. Joy Gammon: Knitted cats, 1987
Pehmeäkantiset, kuin uudet, 32 sivua kummassakin. Näistäkin ilmeisesti painos loppuunmyyty ja Amazon.co.uk:ssa Knitted catsista pyydetään jopa 100 puntaa. Myyn yhdessä tai erikseen, myös vaihto mahdollinen. Aion laittaa nämä Huuto.nettiin myyntiin hintavarauksen kanssa, mutta voit halutessasi nytkin tehdä tarjouksen, jätän itselleni oikeuden hyväksyä tai hylätä sen.


Tarjoukset ja tiedustelut sähköpostitse lankakomero at netti.fi. Lähetän kirjan/kirjat, kun olen saanut maksun tilille.

1 kommentti:

Pörrö Sahlberg kirjoitti...

Laitoin sulle just meiliä tuosta ARt of knittingistä