25.10.2006

Ensimmäiset möbiukseni

Olen jo vuoden verran ajatellut neuloa möbius-huivin, mutta aina se on jäänyt. Nyt sitten vihdoinkin sain aikaiseksi elämäni ensimmäisen möbiuksen. Ohjetta katselin Zigzag and Purl -blogista ja lankana on vaaleansinistä erittäin pehmeää bukleemaista viskoosisekoitetta, jossa ehkä hieman villaa seassa. Nimeä ei langalla ole, mutta edesmenneen Hämeen kehräämön tuote luultavasti. Silmukoita loin 120 ja käyttelin 7 millin pyöröpuikkoa 133 cm:n ympärysmittaiseen huiviin. Korkeutta huivilla on 40 cm eli tämä on ihan reilun kokoinen hartiat peittävä huivi. Reikäkerroksen tein joka kuudes kerros. Lankaa meni 172 grammaa ja taas pääsin parista jämäkerästä eroon. Muutenkin valon puutteesta kärsivään kuvaan, jota ei paljon parantaneet jälkikäsittelytkään, tuli kummalliset siniset varjot huivin kierrekohtaan, lanka on kuitenkin yksiväristä, siis hyvin vaaleansinistä.


This is the first moebius shawl i have ever knit. Instructions I found from a blog named Zigzag and Purl.

Innostuin sitten neulomaan saman tien toisenkin möbiuksen, kun löysin DIY networkistä kivan näköisen pitsineuleisen pienemmän version, joka näyttää ohjeen kuvassa istuvan kaulaan ihan hyvin. Vajaa kerä kirkkaanpunaista mohairsekoitetta riitti hyvin ja lopputulos näyttää kuvassa ihan hyvältä, mutta ei istu kaulaan eli ei pysy tuolla lailla sievästi käännettynä oikea puoli päällepäin, vaan repsottaa omituisesti. Alemman kuvan tapaan pidettynä taas on puolet nurjaa puolta päälläpäin ja repsottaa. En pidä, taidan purkaa.


After my first moebius shawl I, how ever, knit my second moebius and used red mohair blend yarn. The pattern is from DIY network and in the picture my shawl looks ok, but it doesn't sit at all, when you wear it. I think I will unravel it.


Eilen vihdoin tuli neljäs vihje Mystery Pi Shawliin. Sitä olenkin odottanut jo monta viikkoa.

Eikö kellekään kelpaa tuo edellisen postauksen Tehdään tilkuista kirja? Alennan hinnan viiteen euroon + postikulut 1,40.

2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kauniita möbiuksia! Varsinkin tuo ylempi on älyttömän ihana. :)

Tiina kirjoitti...

Hienoja huiveja, nämä möbiukset ja kaikki muutkin. Itse sain vasta ekan Fifini valmiiksi, mutta ehkä väsään myös möbiuksen jostain jämälangasta. :)