28.10.2006

Vielä parit sukat

Edellisen postauksen vaaleansinisen möbius-huivin sai äitini ja punaista ei enää ole kuin lankakeränä. Teen kyllä vielä itsellenikin tuollaisen reilun kokoisen möbiuksen. Se on niin kätevä, kun sitä voi käyttää tarpeen mukaan hartioilla, huppuna ym.

Kirjastosta kaukolainaksi tilaamani Niednerin Kunst-Stricken II vuodelta 1924 sisältää kauniita pitsiliinojen malleja. Sormet ihan syyhyää... taidan alkaa neuloa tällaista:


I managed to borrow Niedner's Kunst-Stricken II (published 1924) from library and there are marvellous doily patterns in it! The picture above is from the book.

Sukkien neulonta on jatkunut. Karkkivärillä värjätystä Sannista ja punertavan violetista Jussista tein Pine Tree -sukan mallilla toiset sukat, mutta kokonaan ilman Pine Tree-kuviota, vain reunapalmikot tein.


Sitten tein Nallesta 60 silmukalla 3,5 millin puikoilla siniset sukat. Tähän otin mallineuleen Seaweed-sukista ja kantapää- ja kärkikavennunnukset Pine Tree -sukista. Molemmat sukkaparit ovat kokoa 43-44.


I have continued knitting socks. First ones are made using Pine Tree Sock pattern, but I left pine tree motifs out. The rib pattern of the blue socks is from Seaweed Socks, and the heel and toe are modified from Pine Tree Sock pattern.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

olisiko mitenkään mahdollista jos viitsisit kääntää tuota kantapääohjetta? minä en siitä paljon mitään tajunnut vaikka yritinkin. tai jos voisit kertoa miten olet soveltanut noita silmukkamääriä aikuisen kokoiseen sukkaan, kun ohjeessa on vauvan.

milla