26.11.2006

Juice muistoissamme

Kuuntelin tänään huivia neuloessani netin kautta Radio Helsingin muisto-ohjelmaa Juicesta. Ohjelma uusitaan perjantaina klo 11-13 ja ensi sunnuntaina seuraa jatkoa.

Mieleeni tuli ohjelmaa kuunnellessa yksi Juicen musiikkiin liittyvä muisto. Vuonna 1973 olin 12-vuotias ja oppikoulun toisella luokalla. Juicen ensimmäinen levy ilmestyi marraskuussa ja luokkakaverini Jouni, johon olin ihastunut (Jouni harrasti telinevoimistelua ja hänellä oli lihaksikkaat käsivarret!) oli saanut tuon kasettina. Jouni lainasi kasettia minulle ja olin onneni kukkuloilla. Siihen aikaan harvalla oli edes mankkaa eikä kasetteja ollut rahaa ostella. Kirjastossakaan ei vielä voinut musiikkia kuunnella lainaamisesta puhumattakaan. Muistan, että luokkakaverini Tuulan kanssa pidimme Juicen musiikista, muut tytöt eivät muistaakseni siitä välittäneet. Juice kävi sitten talven aikana paikallisella kauppaopistolla pitämässä konsertinkin ja sinne tietenkin mentiin.

2 kommenttia:

Liinu kirjoitti...

Mulla on samanlaisnen kokemus. Kaverini sisko oli se, josta kerrotaan laulussa Lähde takaisin. Minä myös sain kasetin lainaksi, mutta kotona ei ihan kaikkea viitsinyt soittaa, niin kuin vaikka Zeppeliiniä tai Tulppaania =)

Villasukka kirjoitti...

Voi, kiitos neuvoista ja kärsivällisyydestä! Koululla operassa olikin 2tuo kanavalista" joten, kotona justiinsa pika-pikaa päivitin 8.54 operan 9.02:seen ja nyt on kotonakin! Uskaltaisinkohan poistaa ie:n? Jos se auttaisi tuohon kuumentumiseen? Yritän nyt opetella tätä operaa, eli totutella, siitähän tässä on kysymys. Vähän häiritsee, että siihen RSS-näyttöön ei suoraan saa blogia taustoineen, vaas se avautuu eri välilehdelle, juuri se pomppiminen ei ole kivaa. Mutta aina oppii uutta, kunhan vaan ei olisi niin älyttömän piintynyt tapoihinsa :)
Ja hei! Nyt uusi opera tosiaankin näyttää blogin taustan oikein!