24.11.2006

CutePDF Writer vs. PDFCreator

MaryAnn tuolla edellisen postauksen kommenteissa suositteli PDFCreatoria pdf-tiedostojen luomiseen ja koska ohjelma vaikutti screenshottien perusteella melko pätevältä tiedoston salausmahdollisuuksineen ja muine ominaisuuksineen, imuroin sen kokeiltavaksi.

Olin aikoinaan tuon CutePDF Writerin asentamisen yhteydessä asentanut koneelleni GPL Ghostscriptin, joten asensin PDFCreatorista ilman sitä olevan version (PDFCreator-0_9_3_WithoutGhostscript.exe), mutta ohjelma ei löytänyt jo koneellani olevaa Ghostscriptiä ja alkoi urputtaa puuttuvasta gsdll32.dll-tiedostosta ja viittasi tarkistamaan ohjelman asetukset. PDFCreatorin omiin asetuksiin ei kuitenkaan mistään kautta päässyt, ei laitehallinnan tulostimien kautta, ei PDFCreatorin kansiosta eikä muualtakaan, jotta olisi noita Ghostscript-asetuksia päässyt muuttamaan. PDFCreator.exe ei suostunut avautumaan.

Poistin sitten asennuksen ja hain ohjelman kotisivuilta Ghostscriptin sisältävän paketin ja asensin sen. Nyt alkoi homma pelittää ja tein koemielessä pdf-tiedoston eräästä 16-sivuisesta useita valokuvia sisältävästä 7019 kt:n kokoisesta dokumentista ohjelman oletusasetuksilla. Pdf-tiedostolle tuli kokoa vain 661 kt, kun CutePDF Writerilla sama tiedosto muuntui 1582 kt:n kokoiseksi. Kuvien laatu näytti molemmissa silmämääräisesti samalta. Testasin myös salasanasuojausta ja sekin tuntui toimivan. CutePDF Writer saa nyt kyytiä ja siirryn PDFCreatoriin. Kiitos MaryAnn vinkistä!

Lopuksi vielä pitkistä linkeistä eli esim. TinyURL.comissa muunnat pitkät linkit lyhyiksi.

4 kommenttia:

zeska kirjoitti...

:) Noista tinyurl-linkeistä vielä: jos pienentää linkin siellä on linkin yhteyteen hyvä laittaa selostus siitä, mihin linkki vie, sillä itse en ainakaan avaa niitä muuten. Tinyurlin kautta pienennetystä linkistä kun ei tiedä viekö se jonnekin spämmisivulle vai johonkin mielenkiintoiseen paikkaan.

Lankakomero kirjoitti...

Näin on, linkin yhteydessä olisi muutenkin kiva olla mihin se vie, vaikka linkin osoitteen hiiren päälle viemällä saakin näkyviin. Itse inhoan noita salaperäisiä linkkejä tyyliin "täällä", "tämän" jne. (hidastus se on pienikin hidastus) Pääsinpäs taas tästäkin sanomaan ;-).

Ziina kirjoitti...

minäkin pidän kovasti tuosta pdfcreatorista, helppokäyttöinen ja selkeä. miten muuten mozillalla saa näkymään minne linkki vie?

Lankakomero kirjoitti...

Mozillassa linkin osoite tulee sinne ikkunan alalaitaan, kun hiiren vie linkin päälle. Operassa ilmestyy linkin viereen, mikä on aika kätevää, ei tarvitse katsetta siirtää.