7.11.2006

Lämmikettä kurkulle

Talven tultua kaulureita on viime päivinä vilahdellut monissa neuleblogeissa. Minullakin on sellainen jo jonkin aikaa ollut to-do-listalla, koska mies sellaisen on itselleen pyytänyt tekemään. No, ensin valittiin yhdessä langaksi luonnonvalkoinen Jussi, mutta kun olin muutaman kerroksen siitä neulonut, tuntui neulos niin karhealta, että varmaankin kutittaisi kaulaa ja jäisi käyttämättä. Sitten muistin Liinulta viime talvena voittamani kaksi kerää pätkävärjättyä G-B Jil coloria ja niistähän tulikin mainio kauluri. Värikin sattui sopimaan ja ennen kaikkea kelpaamaan hyvin väritietoiselle miehelleni, jolla on kotioloissakin sukat sun muut soinnutettuna t-paidan ja housujen kanssa yksiin.

Loin 116 silmukkaa nelosen pyöröpuikoille ja neuloin 14 senttiä joustinneuletta, jonka jälkeen aloin leventelemään hartioille tulevaa osaa varten. Muutaman sentin pitemmänkin tuosta levennetystä osasta olisi voinut tehdä, nyt jäi langan loppumisen takia kymmeneen senttiin, mutta ihan riittävä on näinkin. Ja tärkeintä on, että olemme molemmat lopputulokseen tyytyväisiä.


My DH asked me to knit him a neckwarmer, so I took two balls of woollen G-B Jil color yarn and 4 mm needles. The result you can see pictured above. My very colour-conscious DH is happy, so am I.

3 kommenttia:

rebekka kirjoitti...

Hyvännäköinen kauluri! Itse teen juuri reumalangasta itselleni kauluria.
Kysyit tuohon neulottuun liinaanlehteä. Se on tämän vuotinen Kauneimmat Joulun Käsityöt -lehti.

Zita kirjoitti...

It seems very useful. I like it. Is it your original pattern?

Lankakomero kirjoitti...

The basic idea of the neckwarmer I got from Garnstudio's Neck warmer http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=98&d_id=34&lang=en
but I have 116 stitches and the rib is knit K1, P1. I also recalculated increasings.