19.4.2007

Neulatyynyni - My pincushions

Villapallo pyyteli meitä käsityöblogaajia esittelemään neulatyynyjämme. Minun molemmat neulatyynyni kuuluvat sarjaan ruma, mutta täyttää tehtävänsä. Nuppineulani ovat mummon vanhassa neulatyynyssä. Tämän tilalle olen monesti ajatellut tehdä uuden jostain kauniimmasta kankaasta, mutta en vain ole saanut aikaiseksi ja toisaalta onhan tällä muistoarvoa. Tämä mummolta jäänyt neulatyyny on polyesterikangasta, josta mummolla oli aikoinaan ns. kylämekko. Kammottavaa 70-luvun materiaalia eikä värikään silmääni hivele, sillä ruskea ei kuulu mieliväreihini enkä ole mikään raitojenkaan ystävä.


Villapallo asked us to show our pincushions, so here comes mine. My "main" pincushion is made of a piece of ugly brown polyester fabric, that is from my grandma's old dress. I inherited that cushion from my grandma and it is about 35 years old. Almost as old is my other pincushion made of brown corduroy with red trimming. This is made by my mother. These aren't pieces of art but serve their purpose.


70-luvulta on peräisin toinenkin neulatyynyni, sekin ruskea. Ruskeasta vakosametista ja punaisesta kanttinauhasta tehdyssä tyynyssä säilytän ompeluneulojani. Tämän on muistaakseni äitini tekaissut. Molemmat neulatyynyni ovat siis tuollaisia käsillä olevasta materiaalista sen kummemmin suunnittelematta nopeasti tarpeeseen tekaistuja.

2 kommenttia:

piuku kirjoitti...

Heissan!

Takaisinvierailu, kuten lupasinkin ;D

Piuku on ollut lempinimeni jo toista kymmentä vuotta, väännös omasta nimestäni. Olen vakavissani harkinnut myös sen lisäämistä oikeaan nimeeni, niin moni minut tuntee vain Piukuna!

Aurinkoa kevääseesi!

Satu U kirjoitti...

Kiitos käynnistä! Tulin vastavierailulle tuttuun paikkaan!