8.4.2007

Se sininen - The blue one

The blue jacket I started to knit at the end of March is now ready. I found the pattern from Lana Grossa's site and I just had to knit it, because it was so beautiful and I got already in my stash some merserized cotton yarn, which suited for it.


Sininen neule, jonka takakappaletta maaliskuun lopulla esittelin, on nyt valmis. Kyseessähän on Lana Grossan maaliskuun kuukauden neule. Lankana käytin Lidlistä pari vuotta sitten ostamaani merseroitua Mariposa-puuvillalankaa, jota meni 530 grammaa. Tällä kertaa tein melkein mallin mukaan, vain pääntiehen ja etureunoihin virkkasin lopuksi vielä ylimääräisen rapusilmukkakerroksen ja etureunoihin virkkasin parin silmukan päähän reunoista kahden nurjan silmukan väliin rivin ketjusilmukoita tukevoittamaan reunaa.

Malli istuu muuten hyvin päälle, mutta on minulle rinnan kohdalta hieman kitsas. Sinisen sävykään ei ole minun sinistäni. En kyllä tätä itselleni ajatellutkaan, neuloin vain neulomisen ilosta, koska malli houkutteli ja tiheyteen sopivaa lankaakin sattui olemaan. Jostain hieman venyvämmästä langasta voisin itsellenikin tällaisen tehdä.

13 kommenttia:

villasukka kirjoitti...

Kaunis malli!

Susa kirjoitti...

Kaunis pusero !

AnniKainen kirjoitti...

Oi, onpa kaunis neule. Hyviä vinkkejä kerroit myös. Kiitos niistä.

Hyvää pääsiäistä.

villamokka kirjoitti...

Kaunis takki! Minulla on tuo Cotone 1-lehti, tykkään Lana Grossan malleista kovasti, niillä on hyvät suunnittelijat. Olen joskus tilannut netitse heidän lankojansa - hyvälaatuisia, keskihintaisia.
Pistä päälle vaan tuo neule, pieni kittanuus ei nykyään neuleissa ole kuin etu. Voithan laittaa toisen napin, se voisi tasapainottaa etumusta?

Lankakomero kirjoitti...

villamokka: Kun en yhtään tykkää liian tiukoista ja tuo väri ei ole minun värini. Tiesin sen jo tehdessäni, että en sitä itse tule pitämään, mutta kun lanka ja malli löysivät toisensa, niin oli kiva neuloa.

uhoava gnu kirjoitti...

Kaunis takki! Kiva nähdä jonkun neulomana.

TiinaV kirjoitti...

Kaunis neule, laitoin talteen! :)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Todella kauniin takin olet neulonut!

Anne K-R kirjoitti...

Onpa kaunis, sekä malliltaan että väriltään. Pidän kovasti!

Sari kirjoitti...

Kaunis!!

Martsuli kirjoitti...

Tosi nätti neule! Minullakin taitaa olla tuota samaa lankaa saman värisenäkin varastossa. Tuosta sainkin idean mihin sitä voisi käyttää.. (to-do-lista senkun pitenee)

Mitz kirjoitti...

Den är ursnygg! ser bättre ut än orginalet!

Tiinuli kirjoitti...

Oi kuinka kaunis neule!