30.6.2007

Jämälankapusero versio 2

Toisen jämälankapuseron tein pääasiassa Alabamasta, hieman kahta eri vihreää Tennesseetä joukossa ja muutamaa nimetöntä Novitan pussilankaa. Hihojen vaaleanpunaisen ja olan ja helman lilan langan purin joitakin vuosia vanhasta neuletakista, jota ei enää tullut käytettyä. Neuloin kolmosen puikoilla ja aloitin 125 silmukalla, jolloin kuuden kerroksen raitoja tuli kaksi enemmän kuin ensimmäisessä puserossa ja puserosta tuli myös näin hieman isompi.

Muutin mallineuletta ja tein joka toiseen raitaan reikärivin. En oikein tiedä pidänkö lopputuloksesta, ehkä tuo yksi nurja kerros sileän keskellä on kuitenkin tyylikkäämpi vaihtoehto. Puseron väreistä pidän, mutta näin kirjava ei oikein kuitenkaan ole minun makuuni. Ehkä tätä tulee kotona käytettyä. Puserosta olisi tullut yhtenäisempi, jos olka-, helma- ja hihaosat olisivat olleet kaikki samaa väriä, mutta sama lanka ei tähän riittänyt.


Tällaiseen malliin saa hyvin uppoamaan sellaisia langanloppuja, joista ei oikein muutakaan tule ja värien järjestyksen voi suunnitella olemassa olevien lankojen määrän mukaan. Alabaman ja Tennesseen kaltaista lankaa yhdessä raitaneliössä uloimpaan raitaan menee noin kuusi grammaa, keskivaiheilla oleviin kolmesta neljään grammaa ja viimeiseen vajaa gramma. Yhden raidan langanmenekin kertomalla kahdeksalla saa kyseisen raidan langan kokonaismenekin etu- ja takakappaleisiin, jos siis haluaa tehdä kaikki neliöt saman näköisiksi.

Puuvillaisia langanjämiä riittää, joten kolmas versio on jo puikoilla. Tällä kertaa teen takin.


My other version of Four Square Mitered Pullover is ready. This time I made every other stripe plain and every other with holes surrounded by purled rows and I casted 125 stitches, so there are two stripes more. I like the colours, but I don't know do I like it or not. It is too motley or something. But anyway, I can wear it at home. I still have a lot of leftover cotton yarns and mitered corners are nice to knit, so the third version is on the needles. It will be a jacket.

4 kommenttia:

Rasa kirjoitti...

Tuo on kyllä kiva malli, tykkään. Nopea olet neulomaan, kun toinenkin paita on jo valmis!

rebekka kirjoitti...

Hieno pusero, herkullisen värinenkin!!

isrik kirjoitti...

Vautsi vau! Hieno on, onneksi laitoit linkin malliin, ehkä minäkin sitten joskus :)

Tiinuli kirjoitti...

Magnesiumista.... Olen syönyt magnesiumia maksimiannoksella jo usean vuoden ja auttoi hyvin, nyt vaan ei enää tehoa ja annosta ei voi nostaa. Ihana tuo 'jämä' neule!