18.8.2007

Neulottukin on

Pari Shapely Tank Toppia olen viime aikoina Mystery Stolen ohella neulonut. Itselleni nuo jakkujen ja villatakkien alla pidettäviksi tein. Lanka on Novitan Jasminia, ei sitä nykyistä, vaan samannimistä jostain 90-luvun alkupuolelta, koostumukseltaan 39 % viskoosia, 35 % puuvillaa ja 26 % akryylia. Lanka on hieman tuollaista bukleemaista ja tosi mukavaa käytössä.

Tein ensin vaalean version ja siinä ei ihan rinnoille tilaa antavat lyhennetyt kerrokset osuneet kohdalleen, koska en ole koskaan aiemmin rintamuotoiluja puseroihin tehnyt. En osannut mitata kohtaa oikein, mutta tummansinisen kanssa sitten onnistui jo paremmin. Malli on hyvin istuva, tein 41 tuuman koon mukaan ja rinnan kohdalla 12 silmukan verran lyhennettyjä kerroksia kummassakin reunassa. Tulkitsin ohjeen väärin ja huomasin jälkeenpäin, että olisi pitänyt tehdä 18 silmukan verran, mutta kelpaa näinkin, kun lanka on melko joustavaa. Lankaa meni yhteen toppiin noin 235 grammaa.

Helmaan kannattaa tehdä kahdeksan kerrosta ainaoikeaa kuuden sijaan, ettei helma käpristy ylöspäin. Vaaleaan versioon tein ohjeen mukaiset kuusi kerrosta ja jouduin virkkaamaan helmaan vielä kerroksen kiinteitä silmukoita, jotta pysyisi suorana. Tummansiniseen sitten lisäsin kaksi kerrosta ja se auttoi asiaa. Ihan kiva malli, täytyy sanoa.

Mystery Stolesta teen symmetrisen version, valmistunee tänä iltana tai huomenna.


I have been knitting two Shapely Tank Tops for myself. The yarn I used is 39 % viscose, 35 % cotton and 26 % acrylic, very nice to wear. These tops are wonderful to wear under jackets and gardigans. I have also knit Mystery Stole 3. I chose the symmetric version and it will be finished tonight or tomorrow.

Naapurista vielä sen verran, että oli todennäköisesti kuollut maanantaina. Ensi viikolla olisi täyttänyt 56 vuotta. Ilmeisesti sydän ja sisuskalut pettäneet, mikä oli jo odotettavissakin usean vuoden jatkuvan alkoholin käytön seurauksena. Mekään emme kiinnittäneet mitään huomiota siihen, että miestä ei pariin päivään näkynyt, koska hänellä oli tapana ryyppyputken jälkeen pitää hyvin matalaa profiilia ja vältellä ihmisiä. Tiesimme myös, että hänen siskonsa soitti hänelle joka päivä ja olimme sopineet siskon kanssa, että jollei hän tavoita veljeään, niin soittaa meille, että käymme katsomassa onko jotain sattunut. Nyt sisko oli kuitenkin ollut koko viikon mökillä ilman puhelinta ja torstaina kotiin tultuaan ei ollut saanut yhteyttä veljen kännykkään, joten soitti sitten huolissaan meille, varsinkin, kun naapurin Helsingissä asuva veli oli jo muutaman päivän yrittänyt tavoittaa veljeään. Ikävä tapaus, varsinkin, kun oli vielä näin helteiset ilmat.

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Kauniit topit!
Kopsasin ohjeen talteen, kiitos vinkistä!