4.8.2007

Turkoosia, mustaa ja hopeaa

Sain bolerojakun jo keskiviikkona valmiiksi, mutta ehdin ottaa siitä kuvan vasta tänään. Merseroitua Lidlin Classic Cable -puuvillalankaa meni jakkuun 410 grammaa. Tämä on kyllä mahdottoman kaunis malli, mutta ihan alkuperäisen ohjeen mukaan en ole näitä jakkuja tehnyt, vaan hieman reilumman kokoisena. Ohjeen mukainen tiheys on 20 silmukkaa, mutta minulla tiheys on ollut noin 18 s/10 cm. Hihoihin olen lisännyt leveyttä neljä senttiä. Jätin myös hihan keskellä olleen pitsimallin pois. Ohjehan on siis OnLinen lehdestä Frühjahr/Sommer 2007.


This is already the fourth bolero jacket I have knit. Last April I knit a turquoise one for my mother and the red and lilac ones for myself. This time the yarn is merserized Classic Cable cotton yarn I have bought from Lidl. This jacket weighs 410 grams. I just love this pattern, although I have changed it a bit. To get a bigger jacket, I have used yarns with gauge 18 sts/10 cm. The pattern's original gauge is 20 sts/10 cm. I also made sleeves 4 cm wider. I also omitted the lace pattern on the middle of the sleeve. The pattern is from OnLine's magazine Frühjahr/Sommer 2007.


Keväällä kylvämäni "Black Peony" -unikot alkoivat viikko sitten kukkia. Pahaksi onneksi alkuviikosta riehunut kova tuuli sai juuri nupullaan olevat kukat lakoon ja sojottamaan sinne sun tänne, mutta kauniita ne ovat silti. Mustan unikon väritys on upea.


My favorite flower is poppy. Isn't the colour of this "Black Peony" poppy gorgeous!

Lankavaraston pienentäminen ei ole helppoa. Myin tällä viikolla 500 grammaa lankaa pois ja eilen löysin kirpparilta tilalle 600 grammaa Jaegerin hopeansinertävää Cotton Flammea. Kuudella eurolla nuo oli pakko poimia mukaan, varsinkin kun olen erityisesti ihastunut puuvilla-viskoosilankoihin.


Viskoosi on ns. muuntokuitu, joka valmistetaan puuselluloosasta. Raaka-aineena käytetään tavallisesti koivua tai kuusta, mutta myös pyökkiä, eukalyptuspuuta tai kaislaa. Hyvin kosteutta imevänä ja lämpöä johtavana sähköistymätön viskoosi sopii mainiosti kesäneuleisiin.

8 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Todella kaunis bolero! Meinasin tippua tuolilta kun tuon näin siis upea!

titiri kirjoitti...

Ihan sama täällä - viskoosi/rayon (ilmeisesti sama asia) on lempilankaani. Yksin se on kovaa ja liukasta, mutta muiden luonnonkuitujen kanssa erinomaista käytössä. Tein keväällä ylioppilasjuhliin sen pusero/huivi-yhdistelmän ja oli helteillä aivan ihanan hengittävä asu.

Aiju kirjoitti...

Aivan mahtavan kaunis bolero! Liekö tuollaista taideteosta raaskii käyttääkään, mun näpeistä jos tuollainen syntyisi niin seinälle laittaisin kehyksiin =)

teisa kirjoitti...

Kiva, etten ole yksin epäilevällä mielellä ms3:sta. Miten aiot toteuttaa ms3:n loppuun niin, että se on symmetrinen? Teetkö toisen samanlaisen palan ja ompelet ne yhteen vai jatkatko neulomista ja käännät kuviot peilikuviksi? Haluaisin jatkaa neulomista, mutta epäilen, ettei kuvion kääntäminen ole ihan pikkujuttu...

Lankakomero kirjoitti...

Tiedoston Clue5.pdf alussa on ohje niille, jotka haluavat tehdä huivista symmetrisen. Se aiemmin suositeltu "lifeline" oli juuri tätä varten eli tehdään toinen samanlainen kappale ja sitten kappaleet yhdistetään silmukoimalla yhteen.

Lankaa ja koirankarvoja kirjoitti...

Olen noita sun jakkuja ihaillut, mutta ei taida multa onnistua saksaksi neulominen joten en taida tilata ohjetta.

Romi kirjoitti...

I love the bolero jacket!

kirlah kirjoitti...

Hei.
Etsiskelin neulotun hartiahuivin mallia ja löysin myös tämän blogin. Upea on tämäkin bolerojakku.
Löysin arkistostasi myös pitsiliinoja ja meinasin pyörtyä ihastuksesta.
On nimittäin niin, että olen itsekin tehnyt varmaan jo kolmekymmentä vuotta erilaisia pitsiliinoja, mutta hämmästyksekseni näin, että sinulla on aivan erilaisia malleja kuin minulla, vaikka olen elämäni aikana ottanut talteen kaikki löytämäni mallit. Mistä ihmeestä olet saanut nämä mallit? Minulla on korkeintaan pari samanlaista mallia.