17.9.2007

Old model is better than new

Pitäisi varmaan sanoa sananlaskua mukaillen, että vanha malli on parempi kuin pussillinen uusia. Ei siis mitään uutta ja ihmeellistä, vaan kuva niistä kahdesta topista, jotka tilauksesta neuloin. Sama henkilö on näitä jo useamman kappaleen halunnut eli viime vuonnakin tällä samalla mallilla muutaman tein. Pitää toppeja töissä jakun alla tai sitten kolmiohuivin kanssa. Pitsimalli, jonka olen ottanut Sabrinan numerosta 6/97, löytyy muistaakseni myös Pitsilised koekirjad -teoksesta ja on minusta tosi kaunis. Beige toppi on Lidlin Classic Cable-puuvillalankaa ja valkoinen Novitan Tennesseetä. Langat vastasivat ainakin minun käsialallani toisiaan melko täydellisesti tiheydeltään eli topeista tuli samankokoiset, pituutta noin 67 cm ja ympärysmittaa 100 cm.


The title above is perfect for two tops I have knit lately. Last year I made couple of these and now again. These are for my friend's daughter who wears these under jackets or with triangle shawls at work. Both are made of mercerized cotton yarn, the other of Lidl's Classic Cable and the other of Novita's Tennessee. The lace pattern I took from Sabrina 6/97 and the same pattern you can find from Estonian Pitsilised Koekirjad book.

Elokuussa kuolleen naapurin kissa on ollut karussa jo kuukauden. Pyysimme jo aikoja sitten naapurin siskon tuomaan loukun, että kissan saisi kiinni. Olemme ruokaa laittaneet ulos kissalle ja on se tässä ympäristössä pyörinyt, mutta on niin arka, että mahdoton saada kiinni ilman loukkua. Vihdoin viime viikolla sitten sisko sai loukun hommattua, toi ensin pajuisen kissan kantokorin! Mutta, mutta, eräänä aamuna, kun mieheni meni loukkua katsomaan oli siellä aivan vieras norjalaisen metsäkissan näköinen kissa! Mies laski kissan menemään ja onneksi laski. Paikallinen seitsemänkymppinen metsästysintoilija, jolta loukku on lainassa, sanoi vieraasta kissasta kuultuaan miehelleni, että et olisi laskenut menemään, hän olisi ampunut sen! Väitti, että kissa on lainsuojaton, vaikka laki on jo aikaa sitten muuttunut ja vieraita kissoja ei saa ihan noin vaan saa posautella hengiltä, vaan ne pitää toimittaa kunnan löytöeläinten talteenottopaikkaan. Kyllä metsästäjän pitäisi tuollaiset asiat tietää... Mutta tää oli ihan intopinkeenä, että pääsis ampumaan!

Selvisi sitten, että kissa oli erään kesäasukkaan elokuussa karannut leikattu kissa. Kissalle oli mökin läheisyyteen noin viiden kilometrin päähän meiltä laitettu loukkukin, mutta ei ollut mennyt siihen. Oli pyörinyt ilmeisesti täällä meillä päin jo pari viikkoa, naapurin kolli oli vastavuoroisesti nähty siellä mökin läheisyydessä... Metsäkissan omistaja soitti miehelleni ja pyysi ilmoittamaan, jos kissa menee uudelleen loukkuun ja menihän se. Kissa, joka oli jo kymmenenvuotias pääsi onnellisesti takaisin kotiinsa.


Pictured is the runaway cat we found last weekend. He was lost almost a month. He is now safe at his home again.

9 kommenttia:

villanne kirjoitti...

Erittäin kauniit topit, ihana mallineule!

Jenni kirjoitti...

Hienoa, kun saitte kissan kiinni ja onnellisesti kotiin! Valitettavasti noita "kissantappajia" löytyy aina vaan...

sirpale kirjoitti...

Kauniit topit, mallineule on nätti.

Kimberly kirjoitti...

Those tops are gorgeous!! Did you use the stitch pattern and make up the pattern or did you use a pattern because I would love to knit one for myself. :)

jantta kirjoitti...

Hitto mitä hulluja sitä maa päällään kantaa. Mennä nyt kissa ampumaan heti kun kohalle sattuu. Onneksi saitte kissan pelastettua.

Kertakaikkisen ihanat nuo topit. Pitsineule on uskomattoman kaunista.

rebekka kirjoitti...

Todella kauniit puserot!!

Mitzknitz kirjoitti...

Oh my, I love all your projects, and they are so many!
These tops are amazing, I love them, lacy and gorgeous.

carolyn kirjoitti...

I love your lace work! You are such an expert and thanks for the translation on each of your posts.

villamokka kirjoitti...

Hei tutun näköistä pitsiä! keväällä taistelin tämän alpakkaliivin kanssa:
http://villamokka.blogspot.com/2007/04/kesytin-alpakkamrveln-i-tamed-alpaca.html
Malli oli Sandnesin vihkosesta, enkä oikein päässyt sinuiksi tuon pitsinteon kanssa; tuntui etten opi mallia millään ulkoa, lepokerroksen puuttuminen koetteli neulehermoja. Samaan malliin olen törmännyt myös jossain italialaisessa ohjekirjassa.
Puuvillalanka näyttää sopivan tuohon pitsiin paremmin kuin lipsakka alpakka.