23.10.2007

Ravelry

Olen seikkaillut puolisentoista viikkoa Ravelryssa tunnuksella Lankakomero. Omiin projekteihin kaipaisin siellä erillistä langantiheys-kohtaa ja langanmenekkiä myös pelkkinä grammoina; aina kun ei tuota neuleeseen mennyttä metrimäärää tiedä (esim. pussilangat tai ilman vyötteitä ostetut). Olen tottunut ajattelemaan langanmenekin grammoina enkä metreinä ja pelkkä metrimäärä ilman tarkkoja tiheystietoja ei oikein kerro tarpeeksi. On vähän sama tunne kuin vieraan valuutan kanssa.

Vähän enemmän tietoturvaa myös kaipaisin eli mahdollisuutta merkitä omat projektini, lankani jne. näkymään vain itselle, jos niin haluan. Toivottavasti myös kuvien lataus muualta kuin Flickristä toteutuu pian.

Parasta Ravelryssa mielestäni on, että näkee helposti jonkun tietyn ohjeen kohdalla, millaisia töitä muut ovat samalla ohjeella tehneet eli miten erilaiselta sama malli erilaatuisilla ja erivärisillä langoilla toteutettuna voi näyttää. Suunnitelmissa olevien töiden lisääminen suoraan netistä on myös kätevä juttu, mutta siinäkin pitäisi olla mahdollisuus päästä halutessa suoraan omasta notebookista ohjeen nettisivulle, nyt välissä on ensin Ravelryn oma Patterns-sivu kyseisestä ohjeesta. Lankojani en tuonne aio laittaa, oma excel-taulukkoni on monipuolisempi, nopeampi ja kätevämpi täyttää ja käyttää.

I got my Ravelry invite a week and a half ago and my user name on Ravelry is (surprise, surprise!) Lankakomero. Hope they could soon allow direct uploading of photos, it's so slow to upload photos first to Flickr.

4 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

kyllä sinne saa merkittyä pelkät grammatkin, yarn kohdan alapuolelta kun klikkaa edit totals, pääset syöttämään vain grammat. Mä en tiedä metreistä juuri mitään, kaikki kyllä punnitsen.

Liza kirjoitti...

Hei Lankakomero!

Edellisessä blogissa oli aivan ihana bolerojakku. Se punainen siis. Onko mahdollista saada ohjeet? Alkoi sormia syhyttämään.

Lankakomero kirjoitti...

En edes kokeillut projekteissa pelkkiä grammoja laittaa, luulin että vaatii sen metrimäärän. Hyvä juttu, että pelkät grammat kelpaavat. Ravelryyn omia ohjeita laittaville oli ohjeissa, että langan jaardi- tai metrimäärää (yardage) pitäisi aina ilmoittaa. Esim. sydänsimpukkamöbiuksen kohdalla en metrimäärää tiedä vain grammat. Laitoin ohjeen kuitenkin Ravelryyn, toivottavasti eivät lynkkaa minua.

Lankakomero kirjoitti...

liza: Ohje bolerojakkuun löytyy OnLinen Frühjahr/Sommer 2007 lehdestä, jonka voi tilata http://www.online-garne.de/ osoitteesta. Saksankielinen ohje. Laita spostia (osoite löytyy tuolta "Tarkastele koko profiilia" -kohdasta), jos tarvit apua ohjeen kanssa.