24.10.2007

Se ruskea kasa


Toissaviikkoisesta ruskeasta kasasta syntyi nilkkapituinen hihaton mekko. Malli on ihan omasta päästä mekon tilanneen tuttavan mittojen ja toivomusten mukaan tehty. Steinbach Wollen Capri-lankaa meni 138 cm pitkään L-kokoiseen mekkoon 640 grammaa. Aika riittoisaa ja nopeasti neuloutuvaa lankaa, mutta ei aivan tasaista väriltään ja hitusen veti neulepinta kieroon, mistä lanka saa pitkän miinuksen. Helmapitsin malli, joka on sama kuin bolerojakun reunuksessa, löytyy ainakin Pitsilised koekirjad -kirjasta. Pidensin pitsimallia lisäämällä siihen muutaman kerroksen.


Mekko on aloitettu vyötäröltä ja neulottu ensin yläosa ja sitten poimittu aloituskerroksesta silmukat ja neulottu helmaosa vyötäröltä alaspäin. Etu- ja takakappaleet on tehty tasona erikseen, mutta helmapitsi on neulottu pyörönä. Helmasilmukat päätin virkkaamalla.


Kaula-aukkoon ja hihanaukkoihin virkkasin pari kerrosta kiinteitä silmukoita ja nirkkoreunan. Kiva olisi ollut saada kuva mekosta jonkun päällä, mutta se ei nyt ollut "teknisistä syistä" mahdollista. Ei vaan yksinkertaisesti onnistunut, kun olisi pitänyt itse toimia sekä mallina että kuvaajana ja valonpuutekin vaivasi. Yritin kyllä surkein tuloksin. Tosi kivan tuntuinen oli kyllä päällä, itsellenikin saattaisin tällaisen tehdä, mutta v-kaula-aukolla.


I was asked to knit a long sleeveless dress, so I did and here's the result. It weighs 640 grams and is knit of Steinbach Wollen Capri cotton yarn. It is 138 cm from shoulder to ankle. Design is my own. I used provisional cast-on and knit from waist upwards making first back and front bodice. Then I picked stitches from cast-on edge and knit downwards to the hem. Hem's lace pattern I took from Pitsilised koekirjad lace pattern book and added a few rows to it. I finished the hem crocheting.

21 kommenttia:

Katja kirjoitti...

aivan ihg! Siis todella kaunis ja ihanan värinen.

villanne kirjoitti...

Upea mekko!

Altocumulus kirjoitti...

Uskomattoman ihana! Kelpaisi mullekin, mullei vaan riittäisi ikinä kärsivällisyys noin isoon projektiin!

nurhanne kirjoitti...

I really like that. Pretty without being frou-frou.

Martsuli kirjoitti...

Tosi nätti!

uhoava gnu kirjoitti...

Vau, hieno!

Anne K-R kirjoitti...

Ooh, onpa mielettömän upea!

Laritza kirjoitti...

Very pretty! My favorite part is the hem. If there can be a favorite that is!

opportunityknits kirjoitti...

Very pretty!

Hasbu kirjoitti...

Tosi kaunis!

Ultsi kirjoitti...

Onpa kaunis!

TeSa kirjoitti...

No on kyllä hieno.
Olis kiva nähdä se päällä kuvattunakin.

SatuA kirjoitti...

Aivan IHANA! Just mun värinenkin! Voi kun itse osaisi jotain noin hienoa tehdä! Kaunis helma ja huoliteltu kainaloistakin! Tosiaan ois kiva nähä päällä kuinka pitkä tuo on!

villamokka kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen. Erityisesti helmapitsi on mieleeni. Mitä tuo lanka on syönyt eli onko villa-vai pvl-lankaa?
Oliko neulomissuuntajärjestelyihin jokin erityinen syy? Painoa ei ole kauheasti, venyminen ei liene todennäköistä?

Lankakomero kirjoitti...

Lanka on merseroitua puuvillaa. Aloitin vyötäröltä siksi että helman pituutta pystyi siten kätevästi "säännöstelemään", koska lankaa oli se määrä mikä oli ja pelkäsin, että se ei riitä nilkkapituiseen, mutta hyvin riitti. Mekon helma on 170-senttisellä ihmisellä paljain jaloin seisoessa noin 15 cm maasta. Kuvaa päällä en pysty enää saamaan, sillä mekko on jo omistajallaan. Mies ei ollut valoisaan aikaan kotona, että olisin voinut itse toimia mallina.

KirsiJ kirjoitti...

Kyllä onkin upea ja ison työn olet tehnyt. Onnea!

Lotta kirjoitti...

Oi, ihana!

Mitzknitz kirjoitti...

I love this one too, where do you find time to knit all this beauty?
I am in ave.

Mewril kirjoitti...

Oih, upea!

elli kirjoitti...

Upea mekko! olet tehnyt mielettömän työn tuon kanssa. jäin miettimään, miksi aloitit mekon vyötäröltä.. mitä tarkoitusta se palvelee?

jään unelmoimaan tuollaisesta mekosta!

Lankakomero kirjoitti...

Kuten tuolla kommenteissa jo aiemmin kerroinkin, aloitin vyötäröltä siksi että helman pituutta (ja leveyttä) pystyi siten kätevästi säännöstelemään, koska lankaa oli se määrä mikä oli ja pelkäsin, että se ei riitä nilkkapituiseen.