11.11.2007

Brown study*

Tummanruskeaa Steinbach Wolle Capri-puuvillalankaa, josta tein hihattoman mekon jäi vajaat neljä kerää, joten neuloin langasta saman tyylisen topin. Lanka meni melko tarkalleen - niin oli tarkoituskin - vain pari muutaman sentin pätkää jäi. Aloitin taas tasona vyötäröltä ylöspäin ja lopuksi sitten neuloin helmapitsin pyörönä. Näin oli helppo saada kaikki lanka käytetyksi. Topilla on ympärystä 90 - 92 cm ja pituutta 56 cm.

Tämä oli pitkästä aikaa lanka, jossa kerillä oli lankaa yli 50 grammaa. Keriä oli 16 eli noin 800 grammaa ja langasta neulottu mekko painoi 640 grammaa ja tämä toppi 196 grammaa, yhteensä siis 836 grammaa eli keskimäärin yksi kerä painoi 52,25 grammaa. Joskus näinkin päin. Kuten jo mekon yhteydessä mainitsinkin, lanka on nopeaa neuloa ja pidin myös langan joustavuudesta, mutta neulotut kappaleet vetävät hieman kieroon ja väri ei ole aivan tasainen eli lanka on paikoin kirjavaa, mutta ei niin pahasti, että se käytössä haittaisi.


After finishing the brown dress, there was some yarn left over, almost four balls, so I knit a top of them. The finished bust of the top is about 90 - 92 cm and the height is 56 cm. The top weighs only 196 grams, so this yarn will go a long way.
*Brown study

7 kommenttia:

Sandra kirjoitti...

This little top is so beautiful! I love the bottom border. You knit some lovely things :-)

TiinaR kirjoitti...

Kaunis!

Liza kirjoitti...

Hei!

Olen miettinut kuinka yhdistät kudonnan ja virkkauksen. Voitko antaa vinkkejä?

Tosi onnistunut toppi

tuijam kirjoitti...

tämä(kin) on kauniis, niin kaunis!

nurhanne kirjoitti...

Very pretty - as always :-)

carolyn kirjoitti...

I love that top with such a delicate, intricate-looking border.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Todella kaunis toppi!