12.4.2008

Kuningatar & prinsessa - Queen & Princess

Äiti suostui poseeraamaan punaisessa Kotiväki-puserossa, vaikka peruspunainen ei hänen värejään olekaan, mutta sehän ei haittaa, kun naamaa ei näy.


My mother in red cotton pullover. Bright red doesn't suit for my mother's skin colour, so picture from backside only.

Sisäänajoin vihreän takin ja ihan kiva on päällä muuten, mutta mohairia kun sisältää, niin pistelee ja kutittaa hieman puseron läpikin. Lyhythihaisen puseron kanssa en voi takkia pitää. Minulla on samantapainen suhde mohairiin kuin sadun todellisella prinsessalla patjan alla olevaan herneeseen. Kutittaa, ei voi mitään, vaikka olisi mitä alla. Yleensä en itselleni sukkia lukuunottamatta mitään villaisia tai mohairneuleita teekään, mutta tämän langan väri oli niin kaunis ja sopii minulle niin hyvin, että koetan pienen pistelyn kestää.


I like my green jacket, the colour is one of my colours, but I can't help that the mohair yarn prickles and tickles me, even through longsleeved blouse. The relationship between me and mohair is similar as the relationship between Andersen's real princess and peas.

4 kommenttia:

WeirdRockStar kirjoitti...

Ymmärrän todella hyvin tuon pistelyn viheliäisyyden. Mutta vihreä todella on harvinaisen pehmeä ja kaunis.

Olen hyvin usein hiplaillut tuota samaa punaista ruokakaupassa. Oli hauska huomata valmis neule siitä täällä sun blogissa. Näytti heti paremmalta langalta mun silmissäni.( Huomasin että äitisi on yhtä "hyvin ruskettunut" kuin itsekin olen. Se ei ole kovin yleistä. )

Lankakomero kirjoitti...

Käsittelin kuvaa jonkin verran, että sain tuon punaisen liiallisen saturaation kuvasta pois, mutta äidillä on tosiaan punatukkaisen ihmisen iho, joka ei kunnolla rusketu, vaan tulee punaiseksi ja täyteen pisamia auringossa. Ihon pohjasävy on kelletävä eli värianalyysin mukaan kevään värit sopivat. Itse olen talvi.

Miriva kirjoitti...

Minusta tuo punainen pusero on hieno. Oletko suunnitellut mallin itse vai löytyisikö se ken ties jostakin? Ja ihana tuo villatakkikin on, en ihmettele minäkään, että siedät pistelyä. Olen itse toisinaan yli reagoiva pistelylle (esim sukkahousut olen saanut jalkaani vain kerran viimeisen vuoden aikana).

Lankakomero kirjoitti...

Pusero on muunneltu mallista 20 Вязание ваше хобби -lehden numerosta 4/2008, alkuperältään saksalaisia ohjeita Sabrina-, Sandra-lehtien tyyliin venäjäksi. Vähensin pitsikuvioita etu- ja takakappaleista, ohjeessa niissäkin oli yhtä paljon pitsiä kuin hihoissa.