10.4.2008

Musta leski - Black widow

Olen neuloskellut Novitan Floricasta Peacock's Tail -huivia. Mustaa Floricaa minulla oli neljä 50 gramman kerää eli noin 700 metriä. Lankaa huiviin menee noin 790-800 metriä, joten saadakseni langan riittämään jätin 111. ja 112. kerroksen sekä viisi viimeistä kerrosta pois. Ihan ei siltikään piisannut, jäi ihan hilkulle ja jouduin reunuksen virkkaamiseen käyttämään viitisen metriä mustaa Nallea.

Ohje huiviin on kirjoitettuna, mutta ohjetiedosto vielä muuten viimeistelemättä, lähinnä kuvat käsittelemättä, joten menee ehkä viikon verran tai kauemminkin, jos lorvikatarri iskee, kunnes saan sen nettiin. Jos joku kuitenkin haluaa huivin jo aloittaa, lähetän ohjeen mielelläni sähköpostitse. Huivista on myös mahdollisuus tehdä puoliympyräversio, johon arvioisin lankaa menevän noin 580-600 metriä. En ole itse tätä puoliympyräversiota neulonut, joten olisi kiva jos joku sen haluaisi neuloa. Ohjeessa ei ole kaavioita, vaan se on kokonaan tekstimuodossa. Laita mailia osoitteeseen lankakomero miukumauku netti.fi, jos haluat ohjeen.


Third Peacock's Tail Shawl is ready, made of black wool yarn. I had Novita's Florica yarn only 700 meters (200 grams) and the shawl needs about 790 - 800 meters, so I omit rows 111,112 and five last rows. I have already written a pattern in Finnish for this shawl and a pattern in English is also coming. There will also be a directions for a semicircle version of the shawl.

I had already sown two snap fasteners to keep my green jacket shut, but then I realised that buttons would be better. So I unstitch the fasteners and sow on two green buttons.Vihreään takkiin ompelin kaksi nappia ja virkkasin lenkit napeille toiseen etureunaan. Olin jo ommellut takkiin kaksi isoa nepparia, kun keksin, että pari nappia olisi parempi juttu, koska melko tiukkoja neppareita avatessa ja sulkiessa neule helposti venyy. Varastoistani löytyikin todella sopivat napit, joten asia oli sillä selvä ja irrotin nepparit ja ompelin napit tilalle.

7 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Todella kaunis huivi! Pitää ottaa sitten ohje talteen, kunhan julkaiset sen.

Villasukka kirjoitti...

Ihana, kertakaikkiaan upea! Tiedän jo mistä langasta haluan tuon tehdä!

Pia kirjoitti...

Kaunis huivi. Jään innolla odottamaan ohjetta.

upa kirjoitti...

Todella upea malli.

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kivasta vauvan asun ohjeesta. Neuloin takin ja housut kutakuinkin ohjettasi noudattaen ja kivat tuli. Käy kurkkaamassa postaus aiheesta osoitteessa:
http://kaisankutimet.blogspot.com/2008/04/vauvan-housut-ja-nuttu.html

utuinen kirjoitti...

"Blogging with a Purpose"-award ojennettu sinulle. Käys meillä!

utuinen kirjoitti...

Olipas tosi lyhyt kommentti tuo edellinen. Annoin "Blogging with a Purpose"-napin sinulle. Käys kattoos.