2.7.2008

Suurempi käsityömaailma?

Pakko purkautua tännekin. Mielitty antoi linkin Aristoteleen kantapääohjelmaan, jossa käsityösanojen kummallisuuksia pohtivat Jukka Kemppinen ja entinen käsityönopettaja Selja Olkkonen.

Omaan korvaani pisti, ihan tuikkasi, kun käsityönopettaja Selja Olkkonen dissasi käsityöblogit täysin sanomalla, että "blogeja paljon suurempi käsityömaailma on tekstiiliopettajien ylläpitämä Käspaikka... valtava tiedonlähde". Ihan hyvä perustiedon paikka tuo Käspaikka on, mutta, mutta... ei taida todellakaan Selja Olkkonen tietää miten valtavasti käsityöblogeja, niin suomalaisia kuin muunkin kielisiä todella on ja miten paljon tietoa ja ohjeita ne pitävät sisällään, Ullaneuleesta ja Ravelrysta puhumattakaan.

Villiruusu kiitokseksi kaikille meille käsityöbloggaajille!


This was just about a Finnish radio program, where a retaired handicraft teacher badly underrated Finnish knitting blogs.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse en ole bloggaaja, mutta mielestani kasityoblogit ovat paljon Käspaikkaa antoisampia. Villiruusu myos sinulle, silla pitsiliinojasi ihailtuani uskallauduin itsekin yrittamaan. Viime aikoina en neulokaan muuta kuin pitsiliinoja ja -huiveja. Ja kaytan myos lehtihuivisi pitsikuviota paitaani.

Anonyymi kirjoitti...

Kuuntelin minäkin tuon ohjelman ja tarttuipa minunkin korvaani ikävästi tuo sama kohta. Onhan se Käspaikka hyvä neulomisen perustiedon etsimiseen, mutta kyllä minä olen itse saanut paljon enemmän tietoa ja ideoita blogejen kautta. Netti on loppujen lopuksi pullollaan suomenkielisiäkin neuleohjeita, joten vähän hassua on mielestäni nostaa yksi ylitse muiden.

famu kirjoitti...

No voi voi...Seija Olkkosta pitäisi valistaa.Ei ole tainnut koko maailman kattavaan käsityöbloggaajien maailman tutustua.Kannattaisi!- Austraaliasta asti meillekin rantautuivat ikihurmaavat Dotee Dollit,joiden kimpussa minäkin askaroin.

Kiki kirjoitti...

Ilmeisesti Olkkosen piti nostaa "omaa häntää" ja kehua käsityöopettajia. No, onhan käspaikassa vähän kaikkea, mutta kyllä blogeista ne monipuolisimmat jutut löytyvät. Minäkin palloilen tässä muutaman jutun välillä ja olen vertaillut samaa mallia eri langoista tehtynä eri blogeissa. Ja saako muka käspaikasta vastauksen mieltä vaivaavaan kysymykseen niin kuin täältä blogistaniasta saa. Sitä paitsi aika monella käsitönopettajallakin on oma blogi.

Anonyymi kirjoitti...

Sanonpahan vaan, että opettajalle käspaikka on opetuksen kannalta parempi kuin blogit. Siksi minä ymmärrän hyvin Olkkosen lausuman. Kyllähän blogeissakin on toki ihania ja upeita juttuja, mutta ne ovat enemmän antoisia harrastajille/taitaville harrastajille. Toki blogeista löytyy juttuja, jotka on oivallisia myös opetuksessa, mutta aika monta blogia saa "kahtata", että löytää yhtäpaljon perusasiaa kuin käspaikassa. Joten minä nostan hattua sekä bloggaajilla että käspaikalle! terkuin Jaana

Lankakomero kirjoitti...

Varmaan Käspaikka opettajalle onkin parempi, saavat valmiit ohjeet lapsille jne., mutta ohjelmassa ei kuitenkaan ollut kyse siitä vaan yhteisöllisyydestä jne.

opiskelija kirjoitti...

Voi, ihmettä! Kiitos tuosta linkistä, osuin blogiisi tänään ja menin välittömästi kuuntelemaan tuota ohjelmaa. Alan opiskleijana täytyy tuumata tähän asiaan, että minuakin hieman kiihdytti tuo kommentti, jota tämä vanha käsityöopettaja blogeja kohtaan sanoi. Tulkitsin tilanteen niin, että toimittaja oli pyytänyt häntä aikaisemmin tutustumaan blogeihin, mutta todennäköisesti opettajalle ei valjennut koko bloggaamisen idea ollenkaan. Hän tiesi vain käspaikan ja se on vanhalle opettajalle paljon jo se. Me eletään ihan eri tavoin näissä virtuaaliverkostoissa ja varmasti jokainen bloggaaja tietä kuinka ihmeellistä vertaistukea blogosfääri tarjoaa, tulee niin innostunut olo vuorovaikutuksesta ja etenkin jos kykenee vielä seuraamaan blogeja muuallakin maailmassa kuin Suomessa on aarreaitta valtava ja päihittää käspaikan mennen tullen. Käspaikka voi olla kätevä, mutta on se vähän yksoikoinen...