30.8.2008
I love mushrooms
Inhoan syksyä ja rakastan sieniä, aika absurdia. Lähimetsiin putkahtelevat kanttarellit, mustatorvisienet, suppilovahverot ja lampaankäävät tekevät syksystä kuitenkin siedettävämmän. Myös tatit, mustavahakkaat ja leppärouskut kelpaavat pannulleni, mutta niitä harvemmin löytää. Ryöppäämistä tarvitsevat sienet saavat jäädä metsään. Mitään perinteisiä sienikastikkeita en kokkaile, vaan paistan yleensä sienet pannulla oliivioljyssä sipulin ja kasvisten kera, maustan pippurilla, soijakastikkeella, paprikajauheella ja yrteillä. Tänään tein munakaskääryleen, jonka täytin kanttarelli-sipuli-paprika-juustoraasteseoksella. Oli siellä muutama aikainen suppilovahverokin joukossa.
I love mushrooms but hate autumn. That's somehow absurd, because mushrooms and autumn just come together. Anyway mushrooms make my autumns bearable. I'm lucky to live in the middle of forest, so there are plenty of mushrooms to pick. Today I made an eggroll filled with chanterelles, onions, red peppers and cheese.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Oh my god, those mushrooms look so fresh and delicious! They cost their weight in gold around here, and they are only dried ones. It's been such a long time, since I ate them fresh. I love fall by the way, with all it's nice temperatures, and lovely colores. :o)
Kanttarellit ovat maailman parasta herkkua!
Suadelan lanka on keritty, kävi mukanani Tukholmassakin, mutta en ehtinyt aloittamaan. Joskus ensi viikolla...
Voi miten herkullinen kuva :D jam!
-elli-
Lähetä kommentti