25.8.2008

Suadela-muunnos - Modification of Suadela

Hihattimen Suadelan pitsineuleella sain lauantai-aamuna valmiiksi. Kunnon etuliepeillä varustettu malli olisi ehkä käytännöllisempi, ainakin minulla, mutta ihanan kevyt ja ohut tämä ainakin on, painoa 110 grammaa.

Nykyään silmä on jo tottunut "irtohihamalleihin", mutta muistan miten omituisilta ja hassuilta ne minusta pari, kolme vuotta sitten näyttivät. Äidilläni oli kuusikymmenluvulla tämän tapainen ns. lukunuttu ja muistan jo silloin nelivuotiaana naureskeleeni sille, kun se oli minusta jotenkin niin hassu vaatekappale.


I finished this shrug on Saturday morning and it's so light and fine, only 110 grams. I modificated it from my Suadela Stole pattern. I remember that seeing this kind of "sleeves only" shrugs couple of years ago, they looked so odd to me, but now my eyes are already used to them.

When I was a very little girl, about 4 years old in the sixties, my mother had this kind of shrug she wore while reading in the bed and already then it was so funny looking piece of clothing that I used to laugh at my mother when she had it on.

12 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Tosi kivannäköinen! Mä itse tykkään pelkistä hihoista ilman etuliepeitä, pääsee paita näkyviin. :)

maarit kirjoitti...

Toi on todella hieno ! Olis kiva tehä joku tollanen irtohihasysteemi mutta vielä ei ole ollut aikaa tai ei ole saanut aikaiseksi...

Villanne kirjoitti...

Kaunis, oikein kaunis! :D

Tupuna kirjoitti...

Kaunis hihatin :)
Tein kesäkuussa mohairista salomoninsolmuilla, jonka annoin siskolleni.

Tui kirjoitti...

Todella ihana!

Päivi kirjoitti...

Onpa kaunis, ihanan ilmava.

iikku kirjoitti...

Hei!
Minun asiani koskee panache-huivia. Mitä merkitystä on puikkojen vaihdolla. Kun minulta ei löydy 4,5 puikkoa vaan 4,5,6 kannattaako vaihtaa puikko kokoa kokonaisella numerolla vai olisiko järkevämpää jatkaa 4 puikolla? Mitä mieltä olet? Kiitos jos jaksat vastata=)

Lankakomero kirjoitti...

Voi, kiitos taas kaikille kommenteista!

iikku: Puikkokoon muutos tekee huivin alaosan leveämmäksi ja ilmavammaksi, välttämätöntä puikkojen vaihto ei ole, mutta silloin huivi jää pienemmäksi myös korkeudeltaan ja alle 3/4-ympyrän. Kokeile vaihtaa vitosen puikkoihin jossain 45. krs:n tienoilla.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos nopeasta vastauksestasi...kokeilen ehdottamallasi tavalla!

T.iikku

Utua 2 kirjoitti...

Noita tehtiin minun nuoruudessani "lukunutuiksi" eli sängyssä lukiessaan käsivarret jäivät peitosta ulos kylmään ja tarvittiin hihat. Usein ne olivat vain hyvin yksinkertaista neuletta, ei niin kauniita kuin sinun.

-kati- kirjoitti...

pih... mä ihan rakastuin tohon hihattimeen :)

Mist olet ohjeen kattonut???

Lankakomero kirjoitti...

utua: Äidin lukunuttu oli muistaakseni sellaista verkkoneuletta.

-kati-: Ihan omalla ohjeella olen hihattimen tehnyt.