27.12.2008

Kämmekäsmania

Neuloin joulun aikana vielä muutamat kämmekkäät. Malli omasta päästä Cosy neck warmerin reunamallin innoittamana. Ei mitenkään kovin omaperäiset, mutta nopeat ja helpot neuloa. Pääasiassa ainaoikeaa kahdella puikolla kämmenen ympäryksen verran ja lopuksi kappale ommellaan yhteen peukalon ylä- ja alapuolelta.


Kirjavat ovat sitä kammoamaani Crazy color -lankaa, josta tein aiemmin sukat. Lankaa oli vain yksi sadan gramman kerä, mutta kuten yleensä inhokkilankojen kanssa käy, eivät ne meinaa loppua, vaikka kuinka neuloisi (ns. rumien lankojen kirous). Tästäkin kerästä tuli 38 numeron sukat ja nämä kämmekkäät ja vielä jäi kymmenisen metriä jäljelle. Ihanat langathan sen sijaan loppuvat aina kesken eikä niitä sitten saa enää mistään lisää. Annoin sukat äidille ja nyt hän sai sitten niihin sopivat kämmekkäät.

Toisetkin kämmekkäät tein äidille samasta langasta tekemäni sinisen Dragon Tail -huivin kanssa käytettäväksi. Muuten samanlaiset kuin kirjavat, mutta lisäsin vähän kapeamman pitsireunan yläreunaan ja tein lyhennetyillä kerroksilla muotoilua sekä kämmenosan ala- että yläosassa. Kirjavissa muotoilua on vain alaosassa.


I could't stop knitting fingerless mittens and made selfstriped and blue ones, so quick and easy. Mainly garter stitch and some short row shapings. Edge patterns I modified from the edge of Cosy neck warmer. I gave both to my mother. Blue ones are made to match with the blue Dragon Tail Scarf, I knit for her earlier this year.

4 kommenttia:

aura kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät, varsinkin siniset.

Pitsisukka kirjoitti...

Ihanat kämmekkäät, taidanpa napata sinulta vinkin, hyvää loppuvuotta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä huomio tuo että: inhokkilanka riittää ja riittää ja ihana lanka loppuu aina kesken, aivan!

Sanna kirjoitti...

Kämmekkäinä, aina oikein-neuleena tuo lanka näyttää paljon paremmalta kuin sukissa. Upeat kämmekkäät olet saanut aikaiseksi. Tuo reunus näytää kauniilta