25.2.2009

Pakkoraitoja - Obligatory stripes

My DH has liked a lot to wear his Hurry-up sweater mod, I knit him last November. I still had a plenty of that same yarn, so I just had to knit an another one for him. I planned to knit sleeves with grey yarn and body with green, but I didn't notice that it doesn't work when knitting round. So I changed my plans and instead knitted one-row stripes. There are 5 rows of rib around the neck, hem and cuffs. Gauge was 14 sts and 22 rows per 10 cm and the finished bust circumference is 110 - 112 cm.


Marraskuussa neulomaani Hurry-up sweateria on mies usein ja mielellään pitänyt, joten koska samaa lankaa vielä oli jäljellä, neuloin toisen kaksivärisen version samalla ohjeella. Ajattelin tekeväni hihat harmaalla ja vartalo-osan vihreällä, mutta enpäs ajatellutkaan, että pyörönä tuo ei oikein onnistu, joten jouduin kainaloihin päästyäni muuttamaan suunnitelmia ja neulomaan yläosan raidallisena.


Lanka on jo lopetettua joustavaa Lammy Yarnsin Roma-nauhalankaa (30 % merino, 30 % puuvilla, 40 % akryyli), puikot 7-milliset ja tiheys 14 silmukkaa ja 22 kerrosta. Ympärys kainaloiden alta 110 - 112 cm ja pituus 68 cm. Muuten tein samanlaisen kuin edellinenkin, mutta helmaan, hihansuihin ja kaula-aukkoon vaihdoin ainaoikean tilalle viisi kerrosta joustinta ja yläosaan lisäsin yhden kavennuskerroksen lisää, jotta kaula-aukko jäisi hieman pienemmäksi.

Hihat neuloin tasona, sillä kuulun vähemmistöön, joka tykkää suorista puikoista ja nurjan neulomisesta eikä saumatkaan aiheuta ahdistusta. Pelkkää oikeaa on tosi tylsä päästellä. Pidän muutenkin hihojen neulomisesta, koska ne valmistuvat nopeasti ja niissä on yleensä paljon lisäyksiä ja kavennuksia.


Aloitin vartalo-osan 148 silmukalla ja lisäsin kaksi kertaa reunoissa 4 silmukkaa kerrosta kohden 28 kerroksen välein (=156 s). Kun pituus oli riittävä, päätin kainaloista 12 silmukkaa eli etu- ja takakappaleille jäi kummallekin 66 silmukkaa.

Hihoille loin 30 silmukkaa ja neuloin joustinta 5 kerrosta. Kun olin neulonut sileää 10 kerrosta aloitin reunoissa lisäykset ja lisäsin kaksi silmukkaa joka 5. kerros 17 kertaa (= 64 s). Kun hiha oli 52 cm pitkä, päätin molemmissa reunoissa 7 silmukkaa, jäi 50 silmukkaa jäljelle. Jos hihan neuloo pyörönä, aloitetaan 28 silmukalla ja päätetään hihan ollessa riittävän pituinen 12 silmukkaa.

Yhdistin kappaleet, yhteensä 232 silmukkaa. Yläosassa kavensin silmukan etu- ja takakappaleiden reunoissa yhteensä 30 kertaa joka toinen kerros (4 s/joka 2. krs). Olkakavennukset hihan keskellä tein 11 kertaa joka toinen kerros (2 s/hiha/joka 2. krs) aloittaen samaan aikaan 20. kavennuskerroksen kanssa. Kun kavennukset oli tehty ja silmukoita jäljellä 68, tein kaula-aukon muotoilun kääntymällä vasemmalla olkapäällä ja neulomalla nurjaa toiselle olkapäälle asti (34 s), kääntymällä taas ja neulomalla oikein 36 silmukkaa, kääntymällä ja neulomalla nurin 38 silmukkaa. Käännyin vielä kerran ja neuloin joustinta 4 kerrosta ja 5. kerroksella päätin silmukat.


Eilen saapui postilaatikkoon kirje Hongkongista. Gorillapod SLR-ZOOM, hintaa 12 euroa postilaatikkoon kannettuna. Ihan tukevalta ja käyttökelpoiselta vaikuttaa. Miehellä on kunnollinen Sonyn jalusta, mutta olen yleensä liian laiska jaksaakseni viritellä sitä.

Tuo musta tuolla kuvan vasemmassa ylälaidassa, kuten ensimmäisessä puserokuvassakin on Nöpön takamus. Aina paikalla, kun kuvataan.

Yesterday I got a shipment from Hongkong. Gorillapod SLR-ZOOM, only 12 euros with home delivery. It seems to be sturdy and useful with my Panasonic FZ-18. Maybe it helps me to take better pictures of my knitting projects. My DH have a proper Sony's tripod, but I'm too lazy to use it.

By the way, that black thing in the left upper corner of the picture is Nöpö's rump...

4 kommenttia:

ullapulla kirjoitti...

hauskan näköinen paita, aivan upea!

bea63 kirjoitti...

Very Nice with stripes!
Béa,a French girl.

Maikkili kirjoitti...

eli siis hyvä ostos täällä uusimmassa kärkkäisen tavaratalossa myydään samaa mutta empä muista hintaa ei pahan hintainen kaukaa tuotettuna.Saa varmasti hyviä kuvia neuleista

fuzzyjay kirjoitti...

My cat gets into some of my pictures, also. I like this sweater a lot. I think it is something I could get my boyfriend to wear.