28.4.2009

Ihanaa kevättä

Kiitos taas kaikille kommentoineille! Ihanan lämmintä ollut muutaman päivän ajan. Näin lämmintä ei tähän aikaan vuodesta ole ollutkaan moneen vuoteen. Toivottavasti saadaan oikein lämmin kesä. Kylvin jo salaattia kasvihuoneeseen ja loppuviikosta on tarkoitus kylvää kynteliä, basilikaa ja timjamia. Itsekasvatetut tuoreet yrtit ja salaatinlehdet ovat jotain, mitä aina innolla odotan.

Japanilaispusero ei sitten kuitenkaan ollut ihan minun pinkkiäni, vaan sopi sävyltään paremmin äidille, joten luovuin puserosta. Teen itselleni uuden samanlaisen, ehkä vihreän tai kirkkaanpunaisen, ja nyt jätän ne pari lisäämääni kerrosta reunoista pois.


Tein vielä yhden Kevätpäiväntasaushuivin, tällä kertaa Lidlin merseroidusta virkkauslangasta nelosen puikoilla. Lankaa meni 167 grammaa eli noin 835 metriä ja huiville tuli korkeutta 88 cm ja leveyttä 194 cm. Lisäsin neljänteen vihjeeseen kaksi kerrosta, jotta nuo viimeiset vinoneliöt sulkeutuivat.


I knit my third Vernal Equinox Shawl of 167 grams (832 meters / 910 yards) of mercerized cotton yarn with 4 mm needles. It measures 88 cm x 194 cm. I made a little alteration and added two extra rows at the end of clue 4.

I gave that pink cotton pullover I made after Japanese pattern to my mother. The colour suits her perfectly and now I can knit a little bit smaller one for myself.

The weather has been lovely, so warm (around + 20 C) and sunny. We have a little green house and yesterday I sowed lettuce seeds and tomorrow I'm going to sow thyme, basil and summer savory seeds. I love home grown lettuce and herbs and homemade pesto. I can't remember when it has been so warm at the end of April last time.

16 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Todella kaunis!

Tupuna kirjoitti...

Kaunis on huivisi. :)

Monika kirjoitti...

I love this shawl. So sad, that I know I would not use it, I would knit it again. It's like here too, so warm we had + 28C and + 26C the last days, followed by rain and +15C. Truely April weather.

Katju kirjoitti...

Todella kaunis. Olen tehnyt kaksi kevätpäiväntasausta, mutta olen joutunut molemmat lopettamaan kesken langan loppumisen vuoksi. Kauniita niistäkin tuli, mutta täytyy mun varman kolmas tehdä ihan kokonaan ohjeen mukaan.

Irina kirjoitti...

Kaunis kuin unelma!

Seijasisko kirjoitti...

On se vaan niin sievä huivi! <3

Pitsisukka kirjoitti...

Kyllä kevätpäiväntasaushuivi on kaunis, olen jo tehnyt kaksi ja teen varmaan vielä kolmannenkin. Iloista vappua sinulle!

Heleena kirjoitti...

Upea!!!! Olen miettinyt, mitä lahjaksi Kanadasta lomalle tulevalle ystävälle. Nyt se selvis, tämä huivi!!!!

Matleena kirjoitti...

On se kaunis! Yhden tein, toisesta haaveilen. ;)

Tenna Draper kirjoitti...

Love the VE Shawl, but why didn't you make it a complete circle? Or did you, and I just didn't notice?

I'm pretty sure that I got all the clues to this one, and now, having seen it, all stretched out and beautiful, I believe I will try it with some laceweight I have in stash!

Soili kirjoitti...

Tuo malli on ihana.Taidan minäkin tehdä toisen huivin.
Sormet syhyy.Mistä langasta sen tekisin....sitä olen mietiskellyt,mutta nythän sen tiedän.Minulla on noita virkkauslankoja kassikaupalla.Hauskaa Vappua sinne Suomen puolelle.

Pirena kirjoitti...

Kyllä se vaan vaaleasta langasta on kaunis tuo huivi, erottuu kuviot paremmin. Toisen minäkin vielä neulon ja kolmannenkin, vaikka ekaankin olen tyytyväinen. Olen käyttänyt sitä takin alla, kun tuli vähän pienempi, mutta ihan sopiva kuitenkin.
Hauskaa vappua!

Taija kirjoitti...

Toi on vaan niin kaunis huivi! Surffasin yksi ilta ravelryn kaikki 2000 ja jotain pitsihuivi ohjetta ja täytyy sanoa että kevätpäiväntasaus on ehdottomassa kärki kympissä! Oikeastaan silmään pisti, että kaikki suomalaisten bloggaajien suunnittelemat pitsineuleet erottuivat edukseen!

Annoin oman kevätpäiväntasauksen 30-vee lahjaksi ystävälleni, tykkäsi kovasti!

Anonyymi kirjoitti...

Niin herkkä, niin herkkä, kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon tästä ihanasta ohjeesta!! Ja koko KAL-huivi "jutusta" :)

Oma huivi valmistui todellisena mattimyöhäisenä vasta nyt mutta oli sen kaiken vaivan ja uuvuttavan taistelun arvoinen, ihan ensimmäinen tekemäni huivi! :) Ja koska liikkeelle lähdettiin salaisista lähtökohdista, en tiennyt kuinka isoa omenaa olenkaan haukkaamassa, joten rohkeana lähdin matkaan - kannatti!

Ensimmäinen lankavalinta meni hieman pieleen tai ei ollut mieluista tehdä. Tämä toinen oli ihan ok ja lopputuloksessa oikein soma. vaikkakin painoa kertyi, kun ote löyseni puikoilla ja painomäärässä lankaa meni yli 1kg :D Mutta kunhan tästä pahimmasta ranne toipuu, niin mietin jo mistä tarpeeksi ohutta ja mukavaa lankaa, jotta voisi tehdä toisen tälläisen :)

nirppu kirjoitti...

Kyllä tämän nähtyäni innostaisi kokeilla tehdä oma kevätpäiväntasauksenhuivi!