1.6.2009

Summertime, and the living is easy

I haven't finished anything since last posting. Just now I am knitting a cotton cardigan. I have already made sleeves and one front. Birches are flowering now and I have had quite bad allergic symptoms. My eyes are stinging and watering, nose is running, facial skin is reddish and dry, and the skin of my lips is peeling off. But on the other hand I'm enjoying, because we have a very warm sunny weather here.


Kiitos oikein paljon taas kaikista kommenteistanne! Sitten viimeksi en ole kauheasti ehtinyt neuloa. Puikoilla nyt olevasta lehtipitsikuvioisesta neulejakusta puuttuu vielä puolet toisesta etukappaleesta ja takakappale.

Aika on mennyt kaikenlaisessa muussa touhussa, sisältäen mm. tietokantaongelmien selvimistä, sosiaalisten suhteiden ja yrttien hoitamista, hiusten hennausta, siivousta, lohen marinointia ja savustusta. Itse savustettu merilohi vie kielen menessään!

Tuttu toi lauantaina vanhan rukin lainaksi ja ison kasan karstattua pesemätöntä suomenlampaan villaa. Siitepölyallergiaoireet ovat kuitenkin vaivanneet aika pahasti, joten ei oikein ole nyt intoa opetella kehräämään, kun villakin jonkin verran oireita aiheuttaa. Nenä on joko tukossa tai vuotaa kuin hana, silmät kirvelevät, kurkku on karhea, kasvojen iho punoittaa ja kuivaa, huulista kuoriutuu nahka ja suupielessä on kutiavaa ihottumaa. Yleensä pidän allergiaoireet kurissa nauttimalla koko siitepölyajan maaliskuusta syyskuuhun asti kupillisen vahvaa nokkosteetä päivittäin. Nokkosen teho allergioihin on tieteellisestikin tutkittu ja sen väitetään tehoavan yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin varsinaiset allegialääkkeet. Vähemmän haittavaikutuksia sillä ainakin on. Nyt on kuitenkin viime viikon puolivälistä asti ollut niin paljon allergeeneja liikkeellä, ettei kupillinen nokkosteetä riitä, eikä oireita ole taltuttanut apteekinkaan tavara. Kaikesta huolimatta nautin kuitenkin, kun on lämmintä!

Tilasin jokin aika sitten paketillisen Rajashtanin hennaa ebayn kautta suoraan Intiasta. "Dark brown" sanottiin kuvauksessa, mutta kyllä se ihan normaalia punaista hennaa minusta oli, hiuksista tuli jokseensakin ketunväriset. Paketin ohjeissa tosin neuvottiin sekoittamaan henna rauta-astiassa ja itse käytin posliiniastiaa. Raudan pitäisi muuttaa hennan sävy tummemmaksi. Jauhetta jäi vielä toiseenkin kertaan, taidan sitten seuraavalla kerralla iskeä astiaan pari galvanoimatonta rautanaulaa... Punaiset hiukset eivät oikein ihonväriini sovi, joten aion tummentaa hiuksia indigolla ja amlalla tällä viikolla. Olisi pitänyt jo hennan kanssa noita sekoittaa tummemman tuloksen saamiseksi, mutta kun halusin kokeilla, minkä sävyistä "tummanruskeaa" sillä yksinään tulee. Jos luonnomukainen hiustenvärjäys kiinnostaa, kannattaa vierailla Henna fo hair -sivustolla. Suomeksi löytyy 61-sivuinen Henna hiusvärinä -keskusteluketju juurikasvu.orgista.

4 kommenttia:

stricker kirjoitti...

Minä myös yritän helpottaa siitepölyaikaa nokkosteellä ja tämä kevät ja alkukesä ovat menneet melkein ilman muuta lääkitystä. Tosin viikonloppuna kyllä kuvittelin siitepölymäärän lisääntyneen hurjasti, kun nenä valui, silmät kutisivat ja aivastelin koko ajan ... mutta se olikin flunssan alku :-).

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Flunssaa se taitaa olla täälläkin, luulin vain ensin, että on allergista, kun nenästä vuosi ihan kirkasta ja muutenkin oireet olivat samanlaiset. Ei siis mikään ihme, ettei mikään auttanut.

Pirena kirjoitti...

Voi kun taas on kaunista neuletta tulossa.
Onkohan mullakin jotain allergiantynkää, kun koko kevään on nenä ollut jotenkin tukkoinen, enkä tunne kevään huumaavia tuoksuja kuin hetkittäin vähän. Auttaisikohan suolavedellä huuhtelu?

Pirena kirjoitti...

Otin urakan ja aloin lukemaan sun tuotoksiasi alusta lähtien. Olen tehnyt niin nyt muutamien blogien kohdalla, joissa on mielenkiintoisia juttuja.
Yksi kaunis pitsimalli osui heti silmään, eli sun aloituskuukauden Sabrinan mallilla tehty hihaton pusero. Olen sillä samalla mallilla tehnyt kaulaliinan, jonka esittelin tammikuussa 2008. Niin erikoisen kaunis malli, että pitäisi minunkin tehdä joku pusero sillä.
Jatkan lukemista, voin varmaan kommentoida s-postiisi, koska luulen, että mieleeni tulee kehua niin montaa työtä.