12.8.2009

Kiirettä pitää

Mustikoita on metsät pullollaan, vadelmia vaikka kuinka ihan pihapiirissä ja kanttarelleja parin sadan metrin päässä. Kyllä tähän aikaan vuodesta on ihana asua metsän keskellä, talvella sitten kurjempaa. Lähin kauppa on yli 20 kilometrin päässä, mutta nyt on metsänpeikon gourmet-herkkuja tarjolla ihan ilmaiseksi.

Olen nyt kehräillyt tässä kesän aikana noin puolitoista kiloa suomenlampaan villaa langaksi, jonka keskipaksuus on noin 300 m/100 g. Ohuin kehräys on noin 550 m/100 g.I have been spinning about 1500 grams of Finn sheep wool and my average yardage has been about 300 meters per 100 grams. The finest yardage has been 550 meters per 100 grams.

Ostin tarjouksesta 250 grammaa Pirtin Kehräämön hahtuvalankaa ja kehräsin sen langaksi tai ei sitä nyt oikeastaan kehräämiseksi voi sanoa, sen kun vaan laskettelin kaksi hahtuvasäiettä rullalle langaksi hieman venyttäen. Ei sen kehrääminen paljon tyydytystä antanut, paljon kivempaa on itse karstattua villaa kehrätä.
I bought 250 gram of violet-red roving and spun it to yarn, but it was too easy. I like more to spin unwashed Finn sheep fleece, that I have carded by myself.

Olen tehnyt itsekehräämästäni langasta lisää kämmekkäitä, tällä kertaa myös muutamat tummanruskeat.I have knit more wrist warmers using my handspun yarn.


Vihreästä puuvillasta olen neulonut ympyräjakkua, joka on toista hihansuuta vaille valmis.I have been knitting a pinwheel jacket for myself and it's almost finished.


Kiitos taas kommenteista ja anonyymi, joka kerroit lähettäneesi postia Frost-huivista, viestisi on kadonnut jonnekin matkan varrelle, joten lähettäisitkö uudelleen.

8 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Onpas nätti tuo ympyräjakun malli. Pitääkin laittaa itselle muistiin tuo ohje. Jäänkin innolla odottelemaan lopputulosta :)

Pirena kirjoitti...

Totta, että pelkkä kehrääminen ei oikein anna mitään. Karstaus kuuluu siihen etukäteistöihin ehdottomasti, vaikka hidasta onkin. Minäkin olen karstaillut mustaa, valkoista, ruskeaa ja välillä varmaan jonkun vanhan lampaan melkein harmaata. En kyllä aio niitä sekaisin kehrätä, vaan testailen, että millaista tulee. Eikä pääse kyllästymään kun välillä vaihtaa.

rebekka42 kirjoitti...

Täällä sitä rynnitään myös metsästä metsään ja välillä töihin... Iloista viikonloppua!

pirle kirjoitti...

Ohutta olet tosiaan kehrännyt, teetkö pitsiä? Jos kertaat, miten vältät ylikierteen? Karstaamisesta minäkin pidän, kun voi määrätä sekoitukset ja sävyt juuri haluamakseen.
Onko sinulla moottorirukki, ääni on jotenkin erikoinen...
Olen vasta jonkin aikaa seurannut blogiasi, joka on tosi kiinnostava :)

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Pirle: Huivia aion noista ohuimmista tehdä. En ole vielä päässyt kertaamiseen asti. Vanha kiikkalainen perinnerukki se siinä ronksottaa, on välillä aika kovaääninen.

Mammutti kirjoitti...

Täällä eletään samanlaista "metsän elämää", tosin meiltä lähimpään kauppaan "vain" 10 km. Metsän herkkuja nautitaan, mustikat sain (koska en pysty niitä poimimaan), vadelmia olen poiminut ja kanttarelleja, jotka tosin lähes kuivuivat helteissä, nyt saatiin kunnolla sadetta ja suurta sienisatoa odotan.
Hyvää ja satoisaa syksyn alkua!

Päivi kirjoitti...

Hei!
Ilman muuta saat lainata kuviani. Flickrissä lisää kuvia, nimimerkkini siellä wirkkuu.

"Ibiza" kirjoitti...

Kehrääminen on kivaa, olen käytäny vain värttinää,tässä opetellessa. Helpolta näyttää toi sun rukilla kehrääminen.