15.11.2009

Ihan itsetekemää - Handspun, handknit

Sain sukkaparit itsekehrätystä suomenlampaan villasta valmiiksi. Lankaa 39 numeron sukkiin meni yhteensä 230 grammaa (120 ja 110 g, juoksevuus keskimäärin 240 metriä per 100 grammaa). Neuloin 4 millin puikoilla 44 silmukalla ja kaksinkertaisella langalla, yksi säie tummanruskeaa ja toinen luonnonvaaleaa. Vaikka vastustelinkin näiden kutomista, täytyy sanoa, että ei tämä tainnut hullumpi idea ollakaan, sukista tuli paksut ja todella lämpimät. Taidan jossain vaiheessa tehdä itsellenikin.


Last week I have finished two pairs of socks made of 230 grams of my own handspun yarn. I used 4 mm needles, 44 stitches and two strands of yarn (yardage appr. 240 m per 100 g), another dark brown and another natural. This wasn't a bad idea at all and I'm sure these socks will be very warm.


Noiden sukkien lisäksi olen itsekehrättyä lankaa käyttänyt kesän ja syksyn aikana 305 grammaa ruskeisiin ja vaaleanharmaisiin yksinkertaisiin kämmekkäisiin, joita olen neulonut yhteensä yhdeksän paria.

Ehdin kesä-syyskuussa kehrätä yhteensä 1750 grammaa lankaa suomenlampaan villasta, metreinä noin 5500. Sen lisäksi kehräsin 425 grammaa värillistä hahtuvaa langaksi, metrejä en ole laskenut. Sisällä en pesemätöntä lampaanvillaa viitsi hajuhaittojen takia kehrätä, joten keväällä sitten taas jatkan kehräämistä terassilla heti kun ilmat sallivat.


Last summer I spun altogether 1750 grams (about 5500 meters) yarn from unwashed Finnsheep wool. Because of wool dust and smell I want to spin outside, so my spinning is now at rest till spring.

Minulle ei ole tänne blogiin tullut yli neljän vuoden aikana roskapostikommentteja kuin muutaman kerran. Tällä viikolla tuli yksi vanhaan lähes vuosi sitten kirjoittamaani postaukseen. Huvitti, sillä postauksen otsikko oli Mieli olisi tehnyt ja kommentteihin tuli Viagra-mainos.

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kivat sokit ja erittäin hauskaa on nähdä kehräämäsi lankoja.

Kangaskasa kirjoitti...

Tämä kehräysjuttu onkin mielenkiintoista! Olin eilen ja toissa lauantaina värttinällä kehräyskurssilla, ja oli tosi kivaa. Mukava nähdä lankojasi!!

Villa Lankala kirjoitti...

Taatusti lämpimät sukat:) Nuo luonnonväriset langat on niin kauniita. Tosi paljon olet kehrännyt; siis ollut ahkera. Oma rukkini ei harmikseni suostu toimimaan, joten olen "joulupukkia" lähetystynyt toivella saada uusi rukki joululahjaksi.

Nunt kirjoitti...

Itsekin sain männäviikolla ensimmäisen kommenttispämmini... Kyllä sitä sitten tuntee olonsa imarrelluksi, että joku jaksaa kolmenkymmenen lukijan blogia spämmätä :D

Pirena kirjoitti...

Olet hirmuisen ahkera kehrääjä. Minä en ole tainnut saada vuodessa kuin korkeintaan tuon 1,5 kg lankaa karstattua ja kehrättyä. Kissa on nyt kehräänyt tuolla rukin polkusen päällä viimeiset kaksi kuukautta. Ihmettelen että mikä siinä mahtaa kissaa miellyttää kun täytyy joku puu olla nukkuessa kyljen alla.

pirle kirjoitti...

Mukavan näköiset. Kerropa kommentteja, miten hyvin kestävät sukkina. Minäkin mietin käsinkehrättyjen käyttöä ja ajattelin, että sukkiin pitäisi lisätä jotain vahviketta. Ennenhän ovat tehneet ihan pässinpökkimästä, mutta joutuneet parsimaan usein...

Anonyymi kirjoitti...

Minulla olisi aika paljon kevyesti pestyä villaa varastossa ja asutaan luultavasti aika lähekkäin ;)

KirsiJ kirjoitti...

Hienot ja todellakin lämpimän näköiset sukat. oletpa kerhrännyt paljon lankaa. Niistä saa monet lämpimät sukat tai vaikka mitä. Kaunista lankaa.

Pirjo kirjoitti...

Kauniita sukkia, lämmön voi arvatakin!
Mitä, siis kommentteihin roskapostia?? Jopas on.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kolttagootti, onko villa suomenlampaan villaa ja paljonko siitä pyytäisit? Vaihtaisitko esim. johonkin neuleeseen, pitsiliinaan tai huiviin? Laita vaikka meiliä (lankakomero (at) netti.fi).