8.11.2009

Outoa

Minua vaivaa jonkinlainen neuleohjeenkirjoittamiskirous vai miksi sitä nyt voisikaan nimittää, mutta lähes säännönmukaisesti aina kun ajattelen, että nyt on hyvää aikaa paneutua ohjeen kirjoittamiseen ja pitsikaavioiden suunnitteluun, soi puhelin ja joku tuttava pyytää neulomaan milloin mitäkin (ja tietysti mahdollisimman pian) ja ohjeenkirjoitus keskeytyy. Jos en siis itse keksi mitä neuloisin, alan vain tekemään ohjetta johonkin neuleeseeni ja eipä aikaakaan, kun puhelin soi ja siihen jää taas ohjeen teko. Voisin tietysti kieltäytyä, mutta kiva on muillekin välillä neuloa, kun voi tehdä aivan toisenlaista kuin mitä itselle tulisi tehtyä.

Kävin eilen pitkästä aikaa selvittelemään kesken jäänyttä Hiljan vauvanpeiton reunuksen pitsineuletta ja eikös eräs kesämökkituttu, joka kesällä kävi ihastelemassa kehräämistäni soittanut ja halusi, että neuloisin parit villasukat itsekehräämästäni langasta. Joku sukulainen täyttää 80 vuotta joulukuussa ja hänelle pitäisi saada lahjaksi lampaanhajuiset sukat käsinkehrätystä langasta ja mitään vahviketta ei niihin saisi laittaa ja paksutkin sukista pitäisi tehdä. Yritin estellä, että nuo kehräämäni langat eivät nyt oikein sukiksi sovellu, eivät tule kestämään käytössä, lankakin on melko ohutta, lähinnä huiviksi, kauluriksi tai kämmekkäiksi sopivaa jne., mutta ei auttanut. Aikani vastaan hangattuani luovutin ja sanoin, että voin tehdä sukat, mutta ei ole minun syyni, jos ne eivät käytössä kestä. Sovittiin, että yhdistän kaksi lankaa, ruskean ja luonnonvärisen.

Nelosen puikoilla noita sitten aloin eilen neuloa ja ihan kivalta tweedmäinen pinta näyttää ja ovat varmasti todella lämpimät, mutta se käyttökestävyys arveluttaa. En kerrannut lankoja, vaan neulon kaksinkertaisella langalla, sillä näinkin yhdistäen pinnasta tulee tukevaa, oikeastaan melkein sukan ja tossujen välimuoto. Tämä tuttava kyllä osaa arvostaa käsintehtyä, joten sen puoleen teen ihan mielelläni.


Yesterday I started to knit socks using my own handspun Finn sheep wool. I don't think this yarn is the best possible for socks as it probably isn't very hard-wearing, but R who saw my spinning last summer asked me to knit these. I tried to resist, but she wants these as a 80th birthday present for a relative. I suggested a shawl, but no, handmade socks from my handspun yarn they must be and thick ones and with a smell of lamb. So we decided that I knit one strand of brown and one strand of natural yarn together. A surface looks rather nice, tweedy and it's for sure that these will be very warm. And otherwise I must say, that R really appreciates handmade.

Minäkin sain loppuviikosta Angorinalta lankanäytteitä ja Angorilla Silk -silkkivillaa ranteenlämmitintä varten. Todella miellyttäväntuntuista ja kaunista lankaa. Angorinahan lähetti näitä kaikille blogiinsa 29.9. kommentoineille. Kiitos!


Angorina sent me some Angorilla Silk yarn and samples of her other yarns. She sent these to all who commented on her blog on 29th of September. Thank you, Angorina!

I'm wondering how on earth Nöpö is able to sleep in that twisted position paws toward ceiling?Miten toi Nöpö pystyy nukkumaan tollasella korkkiruuvilla jalat pystyssä kattoa kohti sojottaen?

10 kommenttia:

Monika kirjoitti...

I love your handspun sock. Good God, how can this be comfortable? :o)

Villasukka kirjoitti...

Iiiihana Nöpö! Kertaamattomasta langasta tehdyistä sukista ei ole kokemusta, mutta itse kehrätty 100% villa kyllä kestää sukissa ihan hyvin. Ainakin mulla - suosikkisukkani.

Pirena kirjoitti...

Kyllä kisut osaavat rentoutua. Olen tässä miettinyt, että en koskaan pienenä nähnyt, että olisivat noin nukkuneet. Vai olisikohan se ollut syynä, että meilläkin oli vaan navettakissa, jota ei sisälle päästetty. (Isäni ei tykännyt.)

Heleena kirjoitti...

Voi tuota Nöpöä! Vei kaiken huomion. Miten tuossa asennossa edes pysyy ja näyttää silti nauttivan suunnattomasti.

Sari kirjoitti...

Näköjään sitä on muitakin kissoja, jotka nukku ihan ihme asennoissa =) Meillä myös toinen kissoista nukahtaa ties mihin ja miten.

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Meilläkin kissa nukkuu tyytyväisen näköisenä ihmekippuroilla, varsinkin öisin kun saa vallata sohvat ihan yksin. ;oD

Suvi kirjoitti...

On ihanaa, että olet kuitenkin saanut ohjeita kirjattuakin. Olen oikein tyytyväinen sekä helmapitsiin että peacock plumesiin (kunhan vain saisin joskus ommeltua ne valmiiksi puseroiksi).

Pirjo kirjoitti...

Nöpöllä on ollut ihanaa ja lämmintä, näkeehän sen asennosta ("voi kun on ihanaa olla tässä!")

Pitsisukka kirjoitti...

Kiitos Päivi huivikommentistasi, ja taas kerran kiitos vain itsellesi niin upeasta mallista. Saat laittaa kuvan huivi-galleriaasi jos vain tahdot. Huivi lähtee ystävälleni Ateenaan lahjaksi.

Irkku kirjoitti...

Onpa valloittava karvakaveri!