9.11.2010

Posti palvelee

Ottaa päähän taas kerran noi postin touhut. USA:sta tulleesta isokokoisesta kirjeestä oli jätetty saapumisilmoitus 400 metrin päässä olevaan postilaatikkoomme. Postinjakaja ei ollut yrittänytkään sitä ovelle tuoda, vaikka lähettäjä on kotiinkuljetuksen maksanut ja olin varmasti kotona lähetyksen saapumisaikaan ja ovikin oli auki ja on siinä paketin päällä puhelinnumeronikin. Varmaan siellä oli joku sijainen, sillä vakituinen jakaja on yleensä nämä iHerbin paketit kotiovelle asti tuonut. Soitin sitten asiakaspalveluun, selvitin asian ja pyysin, että huomenna jakaja toisi lähetyksen. No, vaikka minulla oli seurantatunnus ja meille kuuluu ilmainen kotiinkuljetus kaikille paketeille, koska lähimpään postiin on yli 20 km matkaa, ei ap voinut ottaa kotiinkuljetuspyyntöäni VIELÄ vastaan, vaan minun on pyydettävä sitä uudelleen iltapäivällä, kun lähetys on takaisin asiamiespostissa eli klo 14.30 jälkeen. No, sitten kun soitan iltapäivällä, niin sanovat, että nyt ei enää varmaankaan huomiseksi ehdi lähetys jakoon jne... arghhhh...

Mitä virkaa noilla seurantanumeroilla on, kun niitä ei kunnolla hyödynnetä, vaan asiakkaan on soiteltava samasta asiasta monta kertaa. Aina tolkuttavat, että mitään kotiinkuljetuspyyntöjä ei voida ottaa vastaan ennen kuin lähetys on hyllyssä, aivan idioottimaista touhua. Joskus aiemmin pystyi kuljetuspyynnön tekemään heti, kun oli seurantanumeron saanut.

Kesällä oli sama juttu Saunalahden nettitikkukirjeen kanssa. Näin seurannasta, että lähetys oli Helsingissä jakelussa ja pyysin kotiinkuljetusta postin asiakaspalvelusta seurantakoodin mukaan, mutta ei käynyt kuin vasta sitten kun lähetys on oman asiakasmiespostin hyllyssä. Kaiken lisäksi sitten netin seurantatiedoista huomasin, että lähetys oli jaettu aivan väärään postitoimipaikkaan, ja taas sitten soittamaan, että mitä se siellä tekee! Ja taaskaan eivät voineet ottaa kotiinkuljetuspyyntöä vastaan ennen kuin lähetys on saatu oikeaan paikkaan. Voi elämän kevät!

EDIT: Jaaha, soitin asiakaspalveluun ja eivät suostu tuomaan lähetystä ilmaiseksi, vaan pitäisi maksaa 9,75 euroa, koska isokokoisia kirjeitä ei tuoda kotiovelle asti eikä toista kertaa postilaatikollekaan, vaikka on yli 5 km postiin matkaa, vaan pitäisi ilmeisesti olla postilaatikolla kyttäämässä, kun postinjakaja sen ensimmäisen kerran tuo ja mitenkäs kyttäät, kun ei ole seurantakoodia, että näkisi milloin on tulossa ja näköyhteyttä laatikolle ei ole. Jos lähetys olisi ollut merkitty paketiksi, niin sitten olisivat ilmaiseksi tuoneet. Tämä ei ole mitään muuta kuin rahastusta!

Käänsin sitten tuon lähetyksen äitini osoitteeseen, kun sen sentään sai tehdä ilmaiseksi. Ei minulla ole mitään asiaa tuonne postin suuntaan, edestakaisin vain tulisi lähes 50 km matkaa. Tästä lähtien tilaan kaikki äitini osoitteeseen, kun siellä kuitenkin tulee kerran viikossa käytyä.


This was just about how frustrating Finnish postal services sometimes are.

8 kommenttia:

Meflen kirjoitti...

Höh, otan osa. Posti on tosi raivostuttava.

Anonyymi kirjoitti...

Mullepas on käynyt kerran niin, että seisoin kolmen metrin päässä pihalla postilaatikosta, kun postipoika laittoi lapun laatikkoon ja siinä luki, ettei voinut toimittaa pakettia perille, kun ei tavoittanut ja oli liian iso laatikkoon. Eli eihän sillä mitään pakettia mukana edes ollut! Ottipa päähän moinen valehtelu, sen kyllä olisin ymmärtänyt, että polkupyörällä ei jaksanut isoa pakettia perille raahata, vaikka kotiinkuljetus oli maksettu.

Maaseudulla sukulaisten kylältä lopetettiin posti ja lähin on 20 kilometrin päässä, mutta ei sielläkään paketteja kotiin tuoda, jos ei erikseen vaadi, vaikka kuinka luvattiin ennen postin lopettamista.
Helena

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ja minua ottaa päähän hintapolitiikka. Törkeitä hintoja esimerkiksi pakettia lähetettäessä kiskotaan.

nappisieni kirjoitti...

Aika ikv touhua! :(

- H - kirjoitti...

Olen törmännyt tuohon samaan, ettei maksikirjettä tuoda kotiin, vaikka se laatikkoon mahtuu. Vakijakaja tuo sen, mutta sijaiset jättävät postiin eivätkä edes yritä soittaa ovikelloa.

Mutta yhtä ärsyttävää on se, että täällä jakajalla lienee lukihäiriö tmv. ja hän jakaa posteja minne sattuu. Ikävimpiä on ne virheet, kun meille Me-alkuiselle jaetaan Mu-alkuisen kadun posteja, ja päinvastoin.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Meflen, kiitos osanotosta!
Helena, tää on tuttua.
Enkuli, joo pakettien hinnat on törkeitä. Itse yritän kaikin tavoin välttää yli 3 senttiä paksujen lähettämistä.
nappisieni, niin on, ei kyllä asiakaspalvelusta voi puhua.
- H -, meille tuli yhteen aikaan laatikkoon usein yhden viiden kilsan päässä asuvan miehen postit, kun sillä oli sama ETUnimi kun miehellä.

asiakas kirjoitti...

Hei, mitä valitatte!!
Postihan PARANTAA palvelua???
Ainakin uutisoinnin mukaan. Näkisi vaan senkin ihmeen.

ritva kirjoitti...

Ompa aikoihin eletty,posti" palvelee".