10.1.2011

Pilkkikynsikkäät - Ice fishing mitts

Pilkkimistä harrastava tuttu pyysi lauantaina tekisinkö kynsikkäät hänelle. Minulla olikin juuri miettimisen alla, mitä neuloisin, joten pyyntö oli enemmän kuin tervetullut. Käytin ohuehkoa villalankaa kaksinkertaisena ja mallina on jälleen kerran jo aiemmin hyväksi havaitsemani Ken.

Sen verran muutosta ohjeeseen tein, että lisäsin silmukat neljäänkymmeneen heti peukalon jälkeen poimimalla ne peukalonhangasta. Varren ja kämmenosan neuloin nelosen puikoilla ja sormiosat 4,5-millisillä. Sormiin neuloin viisi kerrosta ennen päättämistä. Tuli 22 senttiä ympärysmitaltaan olevaan kämmeneen just eikä melkein sopivat.
On Saturday I was asked to knit fingerless mitts. I was just pondering what to start next, so I agreed gladly. I used fine wool yarn doubled and 4 and 4.5 mm needles. Pattern, Berroco's Ken, is one I have already used many times before. My fingerless version fit perfectly the hands of 22 cm palm circumference.

6 kommenttia:

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Noilla kynsikkäillä on varmasti mukava kalastella jäällä.

Anonyymi kirjoitti...

Nuo on kyllä tosi käytännölliset. Sopivat muuhunkin talvi ulkoiluun , kuin pilkkimiseen :)

Tellu kirjoitti...

Näyttävätkin niin täydellisiltä kuin vaan sormikkaat voivat olla :)
Värikin jotenkin hieno, vaikka sinisen ystävä en olekaan. Sopii kuitenkin hyvin kalamiehelle tai -naiselle.

Pirkko kirjoitti...

Kiitti vinkistä, mietinkin just, mistä löytäisin ohjeen kynsikkäisiin. Kehräilin vähän oman koiran karvoja kynsikäslangaksi tänään. Toivottavasti on sopivan paksuista (todnäk ei :( mutta sillä mennään mitä on).

ritva kirjoitti...

Ompa kauniit kynsikkäät,kaunis sininen väri.

Salomea kirjoitti...

Minä mietin josko voisi laittaa untsikka kankaasta vielä tuulisuojan käden päälle ja alle. Meillä palattiin pilkkikisasta ennen kuulumattomasti ennen kisan päättymistä. Sydänsairas ei saisi kylmettää jalkoja tai käsiä. Sydän joutuu liian kovalle rasitukselle. Sano siitä sitten 20 pakkasta on sinulle liian kylmää - koko ilta voitiin sitten huonosti.