12.1.2011

Unisukat - Bedtime socks

Jo ennen joulua tein kylmille varpailleni unisukat yhdistämällä kehräämääni suomenlampaanvillaa ja ohutta intialaista raakasilkkilankaa (Mulberry Silk Noile 10's NM). Varpaista ylöspäin neulottuihin 39 numeron sukkiin meni silkkilankaa 14 grammaa ja villaista 61 grammaa.


Kovin tasaista ei jälki ole, villalanka kun on aika alkupuolen kehräyksiäni kesältä 2009, mutta niin lämpimät nuo ovat, että viime viikonloppuna tein toiset muuten samanlaiset, mutta perinteisesti resorista aloittaen.

Meinasin ensin tehdä kantapäättömät kierresukat, mutta kahdeksan kerrosta neulottuani muutin mieltäni ja jatkoin tavallisella 2 o 2 n -resorilla. En viitsinyt purkaa, kun ei niitä yöllä nukkuessa kukaan katsele, kissat korkeintaan. Ei ole varpaita enää yöllä palellut. Ensimmäiset kärjestä aloitetut vähän venähtivät ja nilkkaresori olisi saanut olla tiukempi, mutta varmaan pesussa kutistuvat. Jälkimmäisiin loinkin sitten neljä silmukkaa vähemmän. Taidan tehdä vielä sormikkaat samalla lankayhdistelmällä, kun käsiäkin aina niin helposti palelee.


Before Christmas I made bedtime socks for myself using my own handspun Finnsheep yarn and lace weight Indian rawsilk yarn (Mulberry Silk Noile 10's NM) combining one ply each. The surface of these socks is quite uneven (thanks to my handspun yarn), but I wear them at nights, so it doesn't matter, only our cats can see them in the darkness.

These socks are so warm that last weekend I just had to knit another pair. This time I knit cuff down and cast on 4 stitch less, because the first pair stretched and is now a little bit loose. But I'm sure that washing will shrink them back. My cold feet love these socks.

5 kommenttia:

gail kirjoitti...

They look nice and comfy and toasty. Mmmmm

gail kirjoitti...

They look nice and comfy and toasty. Mmmmm

Leena kirjoitti...

Onpa komeat ja varmaan lämpöiset sukkaset ;)

ritva kirjoitti...

On lämpösen näköiset.rit

Anonyymi kirjoitti...

Onko sulla noihin ohjetta? näyttää mallilta jota haluaisin kokeilla mut ohje vaan puuttuu.