25.9.2011

Suomumustesienten kokoontumisajot?

Heinolan Lidlin parkkipaikan reunustalla kasvaa aivan valtavasti suomumustesieniä. Kuvailin niitä perjantaina äidin luona käydessäni, ja siinä saikin samalla kunnon reisijumpan, kun 40 minuutin ajan harrasti kyykkyyn-ylös-liikettä kuvia napsiessa, 4 gigan muistikortillinen tuli täyteen. Lisää kuvia laitoin Picasaan. Kuvat otin kahdella 50-millisellä objektiivilla ja yhdellä 135-millisellä, manuaalisia kaikki.


I visited my mother on Friday and photographed these shaggy ink caps (Coprinus comatus) on the side of Lidl's parking place. There are lots of them and they look so funny! There are more pictures at my Picasa web album.

9 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Kauniit sienikuvat!
Minä puolestani olen kyykkuinyt päivittäin sieniä astiaan, suppiksia syötäväksi ja veriseitikkejä värjäykseen. Näin hyvää sienivuotta ei aikoihin ole ollutkaan.

MariJ kirjoitti...

Ihania hattivatteja! :) Noista saisi kyllä tosi herkullisen muhennoksen. Minä olen ihan vasta-alkaja sienestämisessä, hankin tänä syksynä sienioppaan ja muut tykötarpeet, ja peräti kerran kävin sieniä etsimässä. No, en lopulta uskaltanut poimia kuin noita suomumustesieniä, koska en tunnistanut varmuudella muita lajikkeita... sitten vaan kiireesti kotiin ennen kuin mustuivat ja äkkiä pannulle ja suuhun. Oli tosi herkkua, mutta mikä tahansa on hyvää, joka paistetaan voissa ja haudutetaan oikeassa kermassa. ;)

Pirena kirjoitti...

Minäpä en ole koskaan nähnyt kyseistä sientä, yhtäkään. Onpa niitä tuossa sun kuvassa hirveesti.

Allabitrandom kirjoitti...

Lidl usually have surprising things on the shelves. What a bonus to find something which is fun AND free before you get into the shop.

Päivikki kirjoitti...

Hienoja sienikuvia. Tämä syksy onkin ollut hieno sienisyksy.

Huopatossunen kirjoitti...

Kauniita sienikuvia :) Suomumustesienet ovat yllättävän hyvänmakuisia, pojat joskus poimivat niitä naapurin nurmikolta.

Heli Pukin talosta kirjoitti...

Hattivatteja;=)

Tiitsa kirjoitti...

:) sinäkin. Tuota sieniesiintymää on kuvailtu paljon ja on se kyllä sen arvoinenkin. Itse kuvasin sitä myös ja samaan aikaan oli paikalla virolaisia kuvaajia.

Auli kirjoitti...

Hurjia, nuo näyttää ihan eläviltä olennoilta!!