4.12.2011

Long fingers


Isälle tein itsevärjäämästäni ohuesta villalangasta sormikkaat mallia "long fingers". Isällä on hoikat kädet ja normaalia pidemmät sormet, joten neuloin sormikkaat ihan mittojen mukaan. Kuvakulma hieman vääristää, ja kuvassa sormiosat näyttävätkin hieman lyhyemmiltä kuin luonnossa. Mitat otin pyytämällä isää laittamaan kätensä paperin päälle ja piirtämällä paperille hänen kätensä ääriviivat. Olen perinyt käsieni muodon, kuten melkein kaiken muunkin ulkonäössäni nenää lukuunottamatta isän puolelta, joten itsellenikin on usein varsinkin peukalo perusmallilla neulotussa sormikkaassa tai lapasessa liian lyhyt.

Pakko vielä kiittää noista edellisen postauksen ja muistakin kommenteista! Äiti tykkää puserosta todella paljon, joten käyttämättä se ei todellakaan jää!


I knit a pair of gloves for my father. I have dyed the yarn by myself and gloves are made after my father's measurements. He has very long fingers, so once I visited him I asked him to put his hand over a paper sheet and then I drew outlines of his hand on paper. Now I just hope that these will fit him ok.

And once more thank you all for your lovely comments! Tuppo and Nöpö also thank you for birthday greetings!

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Mittojen mukaan neulotut hanskat on kyllä ihan parhautta - en oikein suostu muita (paitsi tietysti lapasia) enää käyttämäänkään.

Susu kirjoitti...

Kivasti menee tuo raidoitus kämmenosassa! Sormikkaat on kyl käyttökelposet, mutta se puikkohässäkkä sormissa pelottaa niin etten uskalla edes yrittää...