22.1.2012

Floral Lace Jacket

Se viime postauksen puuvillainen neulepala sai seurakseen 11 samanlaista, ja niistähän tuli sitten Cascade Yarnsin Floral Lace Jacket (pdf) äidille. Omia modauksia oli taas pakko mennä tekemään ja parantelemaan ohjetta. En ymmärrä, miksi ohjeessa neuvotaan päättelemään palojen reunasilmukat ja sitten ompelemaan palat yhteen. Minä tietenkin jätin viimeisen kerroksen jälkeen palan silmukat odottelemaan ja yhdistelin sitten aina valmistuneen neliön edelliseen/edellisiin virkkaamalla silmukat yhteen. Neulaa en tarvinut kuin lankojen päättelemiseen. En myöskään palojen keskellä olevia nyppylöitä käynyt jälkikäteen tekemään ja kiinnittämään paikoilleen, kuten ohjeessa neuvottiin, hermothan siinä olisi mennyt. Aloitin palan neulomisen tekemällä yhden nyppylän ja sitten poimin sen reunoista kahdeksan silmukkaa. Sen jälkeen tein seuraavalla kerroksella nyppylän joka toiseen silmukkaan, jonka jälkeen jatkoin ohjeen ensimmäisestä kerroksesta.

Lanka on Schachenmayerin Cotton Sportia, äidin kirpparilta muutamalla eurolla bongaama kilon paketti, josta noin 44 kokoa olevaan takkiin kului 10 ja puoli kerää. Paloja oli mukava neuloa ja aloitinkin toisen monivärisen version, johon saan käytettyä sinisävyisiä puuvillalankojani, joita ei mitään sävyä ole niin paljon, että yksinään tulisi puseroa tai takkia. Kaula-aukkoa olen tällä kertaa suunnitellut hieman modaavani.
My mother saw a picture of Floral Lace Jacket (pdf) at Cascade Yarns web site and asked me to knit her one. I don't understand why pattern tells to bind off stitches after round 40 and then to sew blocks together. Instead I just left stitches to wait on a spare needle and then joined blocks together using the three needle bind-off. I also made bubbles first and then continued from round 1. Much less nerve wrecking way. Yarn is Schachenmayer Cotton Sport, my mother's find from a local flea market and needle size 4 mm. These blocks are very nice to knit, so I have another Floral Lace Jacket on my needles right now. I'm using some left over balls of different shades of blue cotton yarn.

13 kommenttia:

Kate/Massachusetts kirjoitti...

Very pretty! Nice job!

Huopatossunen kirjoitti...

Kaunis jakku.

Minustakin tuntuu, että suomalaiset neulesuunnittelijat ja jopa harrastajat tekevät niin loppuun asti mietittyjä ohjeita, että ulkomaisilta sivustoilta löytyy joskus vähän kummallisia tekniikkaohjeita ;)

Ingi kirjoitti...

Kaunis! Todella mielenkiintoinen kuvio, näyttää haastavalta.

Salomea kirjoitti...

hieno Hermoni eivät kestäisi noin suurta työtä. Tosin ehkä olisi juuri minulle, sillä peukkuni ei kestä mitään suurta painoa. Ajatus jäi elämään yksinkeraisemmesta pala mallista.

Neulisti kirjoitti...

Hienoa jälkeä! Kylläpä olet onnistunut säästämään itsesi paljolta turhalta vaivalta, kun muokkailit ohjetta. :)

Pitsisukka kirjoitti...

Taas niin kaunis jakku!
Kiitos linkistä.

amuk kirjoitti...

Ihana jakku . Näyttää todella monikäyttöisltä tulevaa kevättä ja kesää ajatellen. Äitisi on varmasti tyytyväinen lopputulokseen .

Siljuska kirjoitti...

Teitkö sinä tuosta takista hieman pidemmän kuin ohjeen mallikuvassa on? On tietty vaikea arvioida, kun tekemäsi takki ei ole kenenkään päällä, mutta jotenkin se näyttäisi siltä.

Mietin, että on kiva malli, mutta se ohjeen mukainen on liian lyhyt; ei ole paras mahdollinen pituus minun vartalolleni.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kate, thank you!

Kiitos kommenteista!
Ingi ja Salomea, kuvio ei ole lainkaan vaikea tehdä. Nypyt ovat vaikein osa ja ne voi vaikka halutessaan jättää kokonaan pois.

Siljuska, takki on noin 62 cm niskasta helmaan. Pidentää voisi esim. neulomalla kaksi palaa lisää ja sijoittamalla ne olkapäille puolet etu- puolet takakpleelle. Jos hoikemmalle ihmiselle tekisi, niin ohuemmalla langalla saisi ympärysmitan pienemmäksi ja sitten voisi lisätä helmaan yhden kerroksen paloja (4 kpl) pituutta lisäämään, jolloin esim. noin 25 x 25 cm:n neliöistä tulisi takille 100 cm:n ympärysmitta ja pituutta 75-78 cm.

Susu kirjoitti...

IHan mielettömän hieno! Niinku kaikki sun neuleet...

Vanessa kirjoitti...

Mil fois bravo!! Le chandail est tout à fait magnifique. ;-)

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Tämäkin on aivan ihana jakku..kuten sinun työsi tapaavat olla =D

yöresel yemek ve örgü kirjoitti...

Merhaba arkadaşım çok farklı bir model motif motif eklenerek yapmışsın ellerine saglık süper