18.3.2012

Taas Azaleaa ja muita kukkia

Tulikin pidettyä aika pitkä väli bloggaamisessa; ensin meni kolmisen viikkoa tietokone- ja yhteysongelmien takia ja sitten muitten kiireitten. Ja onhan se hyvä pitää välillä ihan bloggauslomaakin. Neulomisessa en ole laiskotellut, vaan olen tällä välin ehtinyt tehdä Floral Lace -palatakin lisäksi valmiiksi mm. punaisen ja tummanvihreän Azalea Cardigan -muunnelman ja yhden pinkin Azalea-tuubihuivin.


Palasin siis taas takaisin kyseiseen lehtipitsimalliin, osaksi koska sitä on niin mukava neuloa ja osaksi koska minulla ei ollut aikaa etsiä muita malleja, ja jotainhan on puikoilla aina oltava. Azalea-takkeja olen nyt neulonut yhteensä viisi kappaletta ja pari puseromuunnelmaa lisäksi. Niitä on niin kiva neuloa ja ovat vielä kaiken lisäksi täysin saumattomia.

Punainen takki on neulottu nelosen puikoilla Ice Yarnsin Angora Premium -langasta. Kuva ei suostunut langan sävyä kuvankäsittelynkään avulla oikeana toistamaan, mutta väri on lähinnä ehkä kypsän puolukanpunainen. Noin 70 cm pitkästä takista tuli ehkä vähän liiankin reilun kokoinen minulle, vaikka lankaa meni vain 240 grammaa. Tykkään kuitenkin ja tulee varmasti käytettyä, parempi vähän liian iso kuin pieni. Tämähän on samaa lankaa ja samanlainen kuin aiempi pinkki karkkiversioni
I'm back and once more my needles have been busy with Azalea lace pattern. My red modification of Frances McCarthy's Azalea Cardigan is knit of Ice Yarns Angora Premium yarn with 4 mm needles and it weighs only 240 grams, though it is about 70 cm neck down and a little bit too big for me. But I like it very much and I'm sure I'm going to wear it a lot, because it's so light and warm and doesn't tickle at all.

Below are pictures of my second Floral Lace Jacket with a modified neckline. This kind of squares are fun to knit and you can knit them anywhere. This is also a wonderful way to use odd cotton yarn balls, about one ball per square.


Yllä kuvia jo yli kuukausi sitten valmistuneesta puuvillaisesta Floral Lace -takista, jonka kaula-aukon muunsin pyöreäksi ja tein pienet kiilat olkapäille.

Näitäkin tekisi mieli tehdä vielä ainakin yksi. Puuvillaiset orvot lankakerät uppoavat tähän malliin noin kerän neliövauhdilla todella hyvin ja neliöitä on mukava neuloa.

Tällä hetkellä olen neulomassa miehelle raglan-hihaista puseroa top-down-tyyliin saumattomasti, ihan tavallista sileää neulosta yksi säie puuvillalankaa ja yksi säie villalankaa yhdistettynä. Kainaloissa mennään ja toinen hiha on valmiina. Seuraavaksi neulon toisen hihan ja sitten lopuksi vartalo-osan kainaloista alaspäin. Pysyy työ jotenkin kevyempänä tässä järjestyksessä.

12 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Ihania värejä neuleissasi! :)

Vanessa kirjoitti...

wow les deux sont tout à fait magnifiques!!
J'aime beaucoup le mélange de couleurs de Floral Lace Jacket.
Bonne semaine,
Vanessa.

juuli kirjoitti...

Jännä tuo neliöistä koottu villatakki. Ja kiva idea saada jämäkerät käyttöön. Taidanlainata sitä joskus - vaikkei siitä tule yhtä kivaa, sinun pitsisi on vaan niin ihania.

Susu kirjoitti...

IHania neuleitä jälleen!
Toi edellisen postauksen puikkohässäkkä on aika väikuttavan näköinen:-)

Pirena kirjoitti...

Kyllä punainen ja pitsiä on aina kaunis, tykkään. On se vaan aika erikoinen tuo sininen jakku. Voisin itselleni ajatella vaikka vihreänä.

RANTAPUIKKO kirjoitti...

Kaunista.. tuo Atzalea ja punainen sopivat hyvin yhteen. Kaunis on myös tuo palatakki..mutta tuo punainen WAU.........

Tintti kirjoitti...

Kauniita takkeja!

Sartsa kirjoitti...

Hienoja töitä kaikki! Ja suuritöisiä, ohkasesta langasta.

helena kirjoitti...

No johan olet ollut ahkerana! Atsaleat ovat aina kauniita :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Todella kauniita neuleita olet taas tehnyt!! Yritin avata Azalea-neuleen ohjetta Ravelryssa siinä kuitenkaan onnistumatta. Löytyisiköhän ohje muuta kautta vai onko ohjeen avaamiseen Ravelryssa jokin "kikka"? Terv. Pia

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Hei Pia! Ohje on todella vaikeaselkoinen ja ohjeen tekijä on ottanut sen pois Ravelrysta, kunnes tekee siihen paremman ohjeen. Otin ohjeen talteen silloin, kun se vielä oli saatavilla ja voin lähettää sen sinulle, jos laitat sähköposti-osoitteesi minulle.

Anonyymi kirjoitti...

I love the azalea pattern. Would you sent it to me so I can try to knit this beautiful pattern?
Thanks
Linda