15.8.2005

Vauvalle housut ja nuttu

Perjantaina tuttava soitti, että tuttavan tuttavan tuttu oli saanut vauvan ja nyt tuttavan tuttava haluaisi antaa vauvalle housut ja nutun, tekisinkö? Ja vaaleanpunaista pitäisi olla ja kahden viikon päästä tarvittaisiin. Minä siihen, että valkoista, jossa olemattomia vihreitä ja sinisiä pilkkuja sekä vaaleaa lilaa vauvalankaa löytyy, kävisikö? No, ei kuulema käy, kun tytölle PITÄÄ olla vaaleanpunaista, arghhh! Että mua ottaa päähän nää stereotypiat!

No sovittiin sitten, että jos tuttavan tuttava hankkii itse langan ja toimittaa minulle, niin ok. Asumme metsän keskellä 30 kilometrin päässä lähimmästä taajamasta, joten en lankaa itsekään aikonut lähteä hakemaan. Lauantaina tuttava sitten toi 6 kerää vaaleanpunaista Bambinoa ja pääsin aloittamaan. Ensin tehdään housut ja nuttu ja sitten vielä tossut ja myssy, jos lanka riittää ja eiköhän se riitä.

Olen lampaanvillalle allerginen, enkä siksi mielelläni villalangasta neulo, silmia kirvelee ja kurkkua kutittaa. Tummansinisen villalangan olen huomannut olevan kaikkein pahinta. Tuossa sinisessä väriaineessa on jotain, koska olen joskus jostain lukenut, että siniset luomi- ja ripsiväritkin aiheuttavat enemmän allergisia reaktioita kuin muut värit.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa neuletta. Minun pitäisi kanssa aloittaa vauvanneule tutulle. Onko ohjeesi mistä?

Lankakomero kirjoitti...

Oma ohje. Voin laittaa ohjeen tänne, kunhan asu valmistuu.