23.3.2006

Lankavaraston kasvua ei voi estää...


Luonnonvalkoinen poncho vielä ilman hapsuja. Lankana merseroitua puuvillaa oleva viime syksyinen Lidlin tarjouslanka Classic. Lankaa meni itse ponchoon 300 grammaa ja hapsuihin tullee menemään vielä vajaa 50 grammaa. Nelosen puikoilla neuloin. Pitsineulemallit otettu Victorian Lace Ponchosta.


Eilen illalla tein pitsikaulurin vanhasta ihanan pehmeästä Rondon Emily-langasta ystävälleni I:lle. Malli oma, pohjana Bamboo Lace -pitsimalli. Lankaa meni 27 grammaa ja puikot olivat kokoa 7 mm.


Lankavarastoni karttuivat tänään 1,9 kilolla, josta tosin ostin vain 150 grammaa eli 100 gramman kerän valkoista Butterflyta ja yhden kerän kauniin violettia samettilankaa, joka maksoi vain euron. Olisin ostanut samettilankaa enemmänkin, mutta kun ei liikkeessä enää ollut kuin tuo yksi ainoa. Loput langat sain äidin ystävältä ja niistä enemmän myöhemmin kuvien kanssa. Kaunis kiitos siis Marjatalle Lahteen.

5 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Kärsiikö onnitella lankavaraston kasvun johdosta? Kauluri on ainakin ihana, juuri mun makuuni. Rupesin heti himoitsemaan sitä vaikkapa tuosta liilasta samettilangasta!

Riikka kirjoitti...

Hieno tuo poncho, vähänks alko kiinnostaa itselle tuollainen kevään valmistujaisjuhliin, mutta ei ihan taida enää keritä tekeen.

Niin siis kävin katsomassa vielä sen ponchon mistä olit napannut mallineuleet ja kiinnostus vaan lisääntyi. Meniks sulla kauan tuon tekemiseen?

Lankakomero kirjoitti...

juuli: Kiitos vinkistä! Taidankin tehdä itselleni samanlaisen kaulurin samettilangasta. Eilen mietin, että tekisinkö huivin jonkun muun langan kanssa yhdessä, mutta ei tullut kauluri mieleen.

riikka: Minulla meni kolme iltaa ponchoon, langan tiheys 18 s/10 cm ja puikot 4 ja vaalean ponchon korkeus on kaula-aukosta helman "kärkeen" 50 cm (tuli pienikokoiselle hlölle), äidilleni tekemässä oranssinsävyisessä 60 cm. Melko nopeatekoinen siis. Tuolla alkuperäisessä elannin poncho-ohjeessa oli ihmeellisen pieni kaula-aukko, mitä jo kritisoinkin tehdessäni äidin ponchoa. Kyseinen postaukseni: http://lankakomero.blogspot.com/2005/12/puuvillaponcho.html

Ankka kirjoitti...

Onko tuo kaulurin pitsi nyt sellainen, että se itsestään vääntää nuo reunat tuollaisiksi?

Lankakomero kirjoitti...

Mallikerran kahdella viimeisellä kerroksella päätetään reunoista 6 silmukkaa, siitä syntyy nuo pykälät. Voisin oikeastaan tehdä ohjeen tähän, kunhan ehdin. Jonkun verran levensin tuota Bamboo Lace pitsineuletta.