24.3.2006

Pääasiassa punaista

Nyt sitten kuvia eilen saaduista langoista. Suurin osa jämälankoja, mutta lankojen värit sointuvat niin hyvin toisiinsa, että näistä saa vaikkapa kivoja huiveja.


Yllä vasemmalla 280 grammaa vadelmanpunaista ohuehkoa lankaa, joka ilmeisesti villaa, koska paloi aivan tuhkaksi, mukana säie kullanväristä tekokuitua.

Oikealla 285 grammaa edesmenneen Hämeen Kehräämön ohutta Niittyvilla-lankaa (16 % pellava, 20 % viskoosi, 64 % akryyli, 50g=195 m, 28 s=10 cm, puikkosuositus 2 - 2,5 mm).

95 grammaa puna-valkoista tekokuitusekoitelankaa, luultavasti sisältää akryylia, viskoosia ja hieman mohairia tai villaa. Vieressä 42 grammaa kirkkaanpunaista akryylivillasekoitetta. Langat ovat todella noin räiskyvän punaisia. Kuvan keskiosassa yhteensä 80 grammaa violettia ja vaaleanpunaisia ohuita mohair-akryylilankoja.


142 grammaa paksuhkoa todella vahvaa tummanpuna-valkoista tekokuitulankaa, ehkä mohairia joukossa ja 100 grammaa paksua violettia villasekoitelankaa sekä yhteensä vajaat 60 grammaa tummanpunaista ja ruskeavalkoista paksua villasekoitetta.


Kuvassa takana pari kerää valko-vaaleanruskeaa tekokuituvillasekoitetta ja valkoisia ohuita mohairsekoitteita reilu 30 grammaa. Keskellä 80 grammaa purppuranväristä puuvillasekoitetta ja edessä 80 grammaa lilaa Anemone puuvilla-viskoosilankaa sekä hieman violettia Cottonellaa.


3 kerää karkeaa keltaista todella vahvaa villalankaa. Tämän aion karkkivärillä värjätä vihreäksi.Sain otettua jonkinmoiset
kuvat tummansinisestä
Butterfly-takista äitini
toimiessa valokuvamallina.
Pienempi kuva suurenee
klikkaamalla.


Vaihdoin Komerogalleriaan oranssinpunaisen ponchon kuvan uuteen kuvaan, jossa poncho hapsuineen valmiina. Eilen aloitin samanlaista, mutta vaaleansinistä pitsiponchoa äidin toiselle tutulle ja sellaisen haluaa vielä kolmaskin.

8 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Tuota Niittyvilla-lankaa mulla on 7 kerää väriä 384 (näyttäisi samalta), jos tarvitset lisää(hyvin halvalla). Hyvin marinoitunutta, 80-luvulta, sain joululahjaksi aikoinaan, mutta väri ei oikein ole innostanut.

juuli kirjoitti...

Kyllä on taas katseltavaa! Ihania värejä, kuin suoraan omista toiveunistani.
Työn iloa!

Sia kirjoitti...

Ihania lankoja, mutta tuo neuletakki on aivan mielettömän ihana!!

Lankakomero kirjoitti...

Villasukka: Niittyvillojeni värinumero on 334. Kiitos vain tarjouksesta, mutta on tuo sävy minunkin mieleeni vähän liian hailea eli itsekin ne mielelläni johonkin vaihtaisin, 3 kerää on käyttämättömiä ja loput langat purin lahjoittajalta keskeneräiseksi jääneestä neuleesta, joka oli lankojen mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ihmettelen tässä miten ihmeessä noihin pitsiluomuksiin menee pieniä määriä lankoja. Ovatko ne ohuita ja paksuilla puikoilla tehty vai miten?
KirsiJ
http://kirsij.vuodatus.net

Lankakomero kirjoitti...

KirsiJ: Jos tarkoitit tuota ruskeaa pitsikauluria, niin lanka, josta sen tein on todella riittoisaa ja kevyttä 40 gramman kerässä on 150 m, puikkosuositus 4.

Sinikka kirjoitti...

Sen kone kun ei tunnista koko riivatun kiintolevyä.Kone on vajaan kuukaus sitten ostettu.

eusu kirjoitti...

Oi oi oi, miten ihania lankoja, ihania värejä...