30.8.2006

"Minä kun en mitään noista langoista tiedä..."

Tekaisin itselleni samanlaisen, mutta vaaleansinisen ympyrätakin kuin tein kesäkuussa äidilleni. Levensin hihoja vielä lisää eli jätin poimittavaksi 40 silmukkaa ja nyt tuli hihoista mielestäni sopivan mukavat. Tein kyllä aikamoisen mokan hihoja neuloessani. Olin neulonut ensimmäisen hihan jo paria senttiä vaille valmiiksi kun huomasin, että olin tehnyt kavennukset hihan yläpuolelle! Koitin päälleni ja ei näyttänyt yhtään pahalta. Oikeastaan hiha laskeutui kauniisti ja kavennuksista muodostui kuin koristeraita hihan päälle, joten enpä käynyt purkamaan, varsinkin kun takki on kotikäyttöön tarkoitettu, vaan tein toisenkin hihan samoin.


Lupauduin tekemään mustan hihattoman topin ja huivin sen seuraksi. Löysin komerosta mustaa puuvilla-viskoosi-akryylisekoitetta, josta voisi topin tehdä, merseroitu puuvilla olisi kyllä vielä parempaa tuohon, mutta kun minulta ei sattuneesta syystä pahemmin mustia lankoja löydy. Sattunut syy on se, että en itse mustaa käytä, joten siksi mustia lankojakaan ei meille pahemmin pesiydy, tummansinisiä sitäkin enemmän. Huiviin pitäisi kuitenkin jotain ohuehkoa lankaa saada. Äidille olen loppuviikosta menossa käymään, joten soittelin sitten yhteen Heinolan lankoja myyvään liikkeeseen ja kyselin mustaa Merinosilkkiä tai Silviaa. Mitään omien sanojensa mukaan langoista tietävä myyjä lupasi ottaa selvää, onko heillä niitä. Soitti sitten jonkin ajan kuluttua ja sanoi, että voivat Merinosilkkiä tilata. Kysyin ehtiikö lanka perjantaiksi, koska voin vain silloin langan noutaa. Ei tiennyt myyjä ehtiikö, joten jätin sitten asian sikseen. Kului sitten vajaa tunti ja myyjä soitti uudestaan ja sanoi, että saavat langan perjantaiksi ja tällä kertaa osasi sanoa langan tarkan hinnankin. Saa nähdä, saanko langan vai käykö minulle kuten Tiitsalle, jolla on kokemuksia samasta liikkeestä.

Eilen Nelosella Oprah käsitteli velkaantuneita ihmisiä ja mukana oli perheenäiti, joka käytti muun tuhlauksen ohessa 4000 dollaria vuodessa käsityötarvikkeisiin!

13 kommenttia:

Helminalle kirjoitti...

Hih, tekevälle sattuu ja noinhan niitä uusia innovaatioita syntyy :). Ties mikä muoti-ilmiö kehittyy vielä noista yläpuolisista hihakavennuksista :).

Mistä langasta teit muuten tuon ympyrätakin ja millä puikoilla?
Minkä koon mukaan teit?
Mua on malli kiinnostanut jo ties miten kauan, mutta aina se vaan jää muiden töiden jalkoihin, kun en ole osannut päättää lankoja..

Lankakomero kirjoitti...

Lanka on Lidlistä joskus ostettua Sportimoa, akryylia, mutta ei maksanutkaan kuin 4,99 euroa 500 gramman pussi. Ympyräosaan käytin 5,5 puikkoja ja hihat tein vitosen pyöröillä ja sukkapuikoilla, kun ei ollut 60 cm:n 5,5 mm:n pyöröjä. Lankaa meni 410 grammaa, tein suurimman koon mukaan.

maarunen kirjoitti...

Todella upea neule! Onnittelut valmistumisesta.

Laritza kirjoitti...

This is interesting! Do you have a picture of it ON someone?

Helminalle kirjoitti...

Ihan tosi!
Mullakin on samaa lankaa, erivärisenä vain. Täytyykin laittaa se lanka mietintään ja ainakin saan käsitystä langan vahvuudesta. Kiitos tiedoista :).

Tuo takki on tosi upea!

Lankakomero kirjoitti...

laritza: There is a picture of the similar jacket I made earlier to my mother: http://photos1.blogger.com/blogger/5031/1414/1600/ymptakki.jpg. You can find the pattern in english here http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=94&d_id=5&lang=en

helminalle: Langan vyötteessä oleva neuletiheys on aivan pielessä eli lanka sopii tuohon ympyrätakin malliin aivan mainiosti.

eusu kirjoitti...

Voi kuinka kaunis. Upeaa käden jälkeä!! Olisi ihana nähdä tuosta takista vielä kuva päällä:)))

eusu kirjoitti...

Hups, tuossahan olitkin jo linkin laittanut - kielillä - luin sen vasta oman kommenttini jälkeen. Sorry ja kiitti!!

Helminalle kirjoitti...

Vielä tuosta langasta.
Kokeilin neuloa joskus keväällä pätkän mallitilkkua Sportimosta (miksihän, ei yleensä kuulu tapoihini?)
ja siitähän tuli ihan kattopeltiä vyötteen suosituspuikoilla :).

villasukka kirjoitti...

Ihana! Kommenteista luin koko takin langan menekin...osaisitko arvioida, paljonko hihoihin meni? Minun takkini on ollut tauolla keväästä asti kun lanka loppui (on kuulemma talvilankaa) ja nyt sitä kohta saa enkä tiedä paljonko tilaisin...

Lankakomero kirjoitti...

Vartalo-osaan meni 290 grammaa ja hihoihin 130 grammaa eli 65 g/hiha ja minähän siis levensin noita hihoja aika paljon eli jätin 40 silmukkaa poimittavaksi ja siitä poimin yhteensä 84 silmukkaa hihaa varten pyörölle ja sitten neuloin 10 krsta sileää, jonka jälkeen kavensin joka 6. krs 2 silmukkaa 15 kertaa eli jäi 54 s, joilla neuloin pitsineuletta 10 mallikertaa.

villasukka kirjoitti...

Kiitos! Mulla on ihan eri lanka (tai kaksi - tulee raskas takki), mutta nyt osaan suhteuttaa ja ehkä arvioida.

rebekka kirjoitti...

Kylläpäs siitä on tullut komea! Täytyy pistää myös listalle to do.